Leaseplan bestelt 5.000 Lightyears

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Leaseplan bestelt 5.000 zonneauto's bij Lightyear. (Foto: Lightyear)

Leaseplan heeft 5.000 zonneauto’s gereserveerd bij Lightyear. Dat maken de twee bedrijven bekend.

De auto’s worden via abonnementsmodellen aangeboden aan klanten van Leaseplan. “Bij Lightyear is range anxiety, waarbij automobilisten bang zijn voor het beperkte bereik van elektrische voertuigen, verleden tijd, net als het moeten vinden van een bereikbaar laadpunt”, aldus Tex Gunning ceo bij Leaseplan.

Het gaat om het tweede model van de Nederlandse zonneautomakers, die naar verwachting vanaf 2024-2025 geproduceerd zal gaan worden. Leaseplan beloofde al om het eerste model van Lightyear, de Lightyear One die in 2022 in productie gaat, aan zijn klanten aan te bieden. 

Bewijs

“Leaseplan is al sinds 2018 een partner van ons. Deze aankondiging is bewijs van hun geloof in onze visie om duurzame mobiliteit beschikbaar te maken voor iedereen. De leasemaatschappij ondersteunt ons in de transitie die wij voor ogen hebben waarin voertuigen minder afhankelijk zijn van de laadinfrastructuur, waardoor ook grote investeringen in laadinfrastructuur worden voorkomen”, zegt Lex Hoefsloot, oprichter en ceo van Lightyear.

Eerder dit jaar ging Lightyear ook al partnerships aan met NXP Semiconductors en Valmet Automotive. Ook heeft het bedrijf zich aangesloten bij een consortium dat de transitie naar elektrische mobiliteit wil versnellen, waar ook VDL en Fastned bij zijn aangesloten.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Leaseplan bestelt 5.000 Lightyears | Automotive Online

Leaseplan bestelt 5.000 Lightyears

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Leaseplan bestelt 5.000 zonneauto's bij Lightyear. (Foto: Lightyear)

Leaseplan heeft 5.000 zonneauto’s gereserveerd bij Lightyear. Dat maken de twee bedrijven bekend.

De auto’s worden via abonnementsmodellen aangeboden aan klanten van Leaseplan. “Bij Lightyear is range anxiety, waarbij automobilisten bang zijn voor het beperkte bereik van elektrische voertuigen, verleden tijd, net als het moeten vinden van een bereikbaar laadpunt”, aldus Tex Gunning ceo bij Leaseplan.

Het gaat om het tweede model van de Nederlandse zonneautomakers, die naar verwachting vanaf 2024-2025 geproduceerd zal gaan worden. Leaseplan beloofde al om het eerste model van Lightyear, de Lightyear One die in 2022 in productie gaat, aan zijn klanten aan te bieden. 

Bewijs

“Leaseplan is al sinds 2018 een partner van ons. Deze aankondiging is bewijs van hun geloof in onze visie om duurzame mobiliteit beschikbaar te maken voor iedereen. De leasemaatschappij ondersteunt ons in de transitie die wij voor ogen hebben waarin voertuigen minder afhankelijk zijn van de laadinfrastructuur, waardoor ook grote investeringen in laadinfrastructuur worden voorkomen”, zegt Lex Hoefsloot, oprichter en ceo van Lightyear.

Eerder dit jaar ging Lightyear ook al partnerships aan met NXP Semiconductors en Valmet Automotive. Ook heeft het bedrijf zich aangesloten bij een consortium dat de transitie naar elektrische mobiliteit wil versnellen, waar ook VDL en Fastned bij zijn aangesloten.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.