En weer een gegadigde voor Nedcar: Nissan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Directeur Aftersales van Nissan Europe Peter Cornelis (foto) vertelde op de autoshow in Genève tegen een verslaggever van de NOS wel iets te zien in Nissan als toeleverancier voor onderdelen. Onduidelijk is om wat voor onderdelen het dan zou moeten gaan en hoe die leveranciersrelatie er precies uit zou moeten zien.

Ex-Kroymans topman
Ook wordt uit de berichtgeving van de NOS niet duidelijk of Cornelis, voormalig ceo van het in 2009 gefailleerde Kroymans Corporation, een mandaat heeft om dergelijke beslissingen te nemen voor Nissan.

Vanochtend kwam het FD ook al met een kandidaat voor de overname van Nedcar op de proppen. Het kleine en onbekende Zwitserse Q-PM. Dagblad De Limburger houdt het erop dat het in dat geval ging om een allesbehalve serieuze partij.

Rijpe appelen
Waarom de geïnteresseerden voor het al decennialang in financiële problemen verkerende Nedcar ineens als rijpe appelen van de boom vallen, terwijl het bedrijf al jarenlang op zoek is naar partijen om de toekomst van de productielijn veilig te stellen, is onduidelijk.

De Taskforce die bezig is om een nieuwe investeerder te vinden voor de assemblagefaciliteit in Born en waarin onder meer het ministerie van EZ, de directie van Nedcar en de vakbonden vertegenwoordigd zijn, willen niet reageren op de berichten in de media. Een woordvoerder zegt dat alle opties serieus worden bekeken.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.