BMW en Mercedes in alliantie voor ontwikkeling autonome auto

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
bmw mercedes samenwerking autonome auto

De geplande samenwerking moet de benodigde technologie versnellen en goedkoper maken, zodat nieuwe features eerder en tegen lagere kosten in toekomstige modellen geïntroduceerd kunnen worden. Tegelijkertijd blijven beide merken ernaar streven om zelf autonome voertuigen te ontwikkelen.

Schaalbaar

Het gezamenlijke researchwerk zal stapsgewijs en op basis van een schaalbare architectuur worden uitgevoerd. Uiteindelijk moet dit leiden tot niveau 3 en 4 van autonomie waarbij voertuigen zelfstandig op de snelweg kunnen rijden. Daarnaast willen BMW en Mercedes in de toekomst bespreken of hun samenwerking ook kan worden uitgebreid tot hogere niveaus van autonomie, zowel op snelwegen als in een stedelijke omgeving. Bovendien zullen beide fabrikanten de mogelijkheden onderzoeken om ook andere partners bij het project te betrekken, zowel technologiebedrijven als autofabrikanten.

Meer allianties

Onlangs sloten Daimler en BMW ook al een pact rond mobiliteitsdiensten zoals meer elektrisch rijden, laadinfrastructuur, parkeren en autodeeldiensten. Tegelijkertijd heeft Volkswagen een belang genomen in Argo AI, een dochteronderneming van Ford gericht op autonoom rijden. En ook Honda en GM werken inmiddels samen om de enorme kosten op weg naar de gecomputeriseerde auto te delen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Reacties

  • Automobielmanagement.nl > Ford en VW: samenwerking autonome auto bijna rond

    […] Jaguar met de I-Pace. En dan hebben we nog Toyota dat honderden miljoenen investeert in Uber, en BMW en Daimler die hun krachten gaan bundelen om samen autonome rijtechnologie te ontwikkelen. Tot slot heeft Apple een oogje op techstartup […]

BMW en Mercedes in alliantie voor ontwikkeling autonome auto | Automotive Online

BMW en Mercedes in alliantie voor ontwikkeling autonome auto

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
bmw mercedes samenwerking autonome auto

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Reacties

  • Automobielmanagement.nl > Ford en VW: samenwerking autonome auto bijna rond

    […] Jaguar met de I-Pace. En dan hebben we nog Toyota dat honderden miljoenen investeert in Uber, en BMW en Daimler die hun krachten gaan bundelen om samen autonome rijtechnologie te ontwikkelen. Tot slot heeft Apple een oogje op techstartup […]