‘Autoglasfabrikant AGP opent magazijn in Gent’

Redactie Redactie
De nieuwe magazijnen in Gent, waar 80 miljoen euro in wordt geïnvesteerd, moeten de distributieruimte worden van waaruit het bedrijf verder kan uitbreiden in Europa (foto: AGP)

De Peruviaanse fabrikant van glas voor de auto-industrie AGP gaat een productieruimte en magazijn van 70 duizend vierkante meter openen in het havengebied van Gent. AGP eGlass gaat op de Ghent Logistics Campus glas voor elektrische auto’s fabriceren, waaronder ook glas waar camera’s in zijn verwerkt. De uitbreiding moet 550 nieuwe banen opleveren. Dat meldt De Tijd BE.

De nieuwe magazijnen in Gent, waar 80 miljoen euro in wordt geïnvesteerd, moeten de distributieruimte worden van waaruit het bedrijf verder kan uitbreiden in Europa. AGP Group koos de Belgische stad eerder al als locatie voor haar Europese hoofdkantoor en maakte die vestiging begin vorig jaar tot wereldwijd hoofdkwartier. AGP Group beschikt al over twee andere fabrieken in de Belgische stad. Ook zijn er Tech Innovation Centers in Duitsland en Italië en verkoopkantoren in een reeks Europese landen. Daarnaast breidt het bedrijf haar activiteiten uit in Noord-Amerika en Azië. 

Glasland België

Bestuursvoorzitter en CEO Arturo Mannheim zei destijds over de Belgische vestigingen: “In 2019 kozen we Gent als locatie vanwege de solide reputatie van België in de glasindustrie. We hebben er alle vertrouwen in dat we met onze hoofdkantoren in Gent uitstekend opgeleide talenten aan kunnen trekken en nauwer kunnen samenwerken met onze klanten en partners om onze groei te versnellen.’’ België is ook het thuisland van Belron, bekend van onder meer CarGlass, dat grotendeels eigendom is van autobedrijf D’Ieteren.

In augustus heeft de Belgische holding D’Ieteren Group Parts Holding Europe overgenomen.

‘Autoglasfabrikant AGP opent magazijn in Gent’ | Automotive Online

‘Autoglasfabrikant AGP opent magazijn in Gent’

Redactie Redactie
De nieuwe magazijnen in Gent, waar 80 miljoen euro in wordt geïnvesteerd, moeten de distributieruimte worden van waaruit het bedrijf verder kan uitbreiden in Europa (foto: AGP)

De Peruviaanse fabrikant van glas voor de auto-industrie AGP gaat een productieruimte en magazijn van 70 duizend vierkante meter openen in het havengebied van Gent. AGP eGlass gaat op de Ghent Logistics Campus glas voor elektrische auto’s fabriceren, waaronder ook glas waar camera’s in zijn verwerkt. De uitbreiding moet 550 nieuwe banen opleveren. Dat meldt De Tijd BE.

De nieuwe magazijnen in Gent, waar 80 miljoen euro in wordt geïnvesteerd, moeten de distributieruimte worden van waaruit het bedrijf verder kan uitbreiden in Europa. AGP Group koos de Belgische stad eerder al als locatie voor haar Europese hoofdkantoor en maakte die vestiging begin vorig jaar tot wereldwijd hoofdkwartier. AGP Group beschikt al over twee andere fabrieken in de Belgische stad. Ook zijn er Tech Innovation Centers in Duitsland en Italië en verkoopkantoren in een reeks Europese landen. Daarnaast breidt het bedrijf haar activiteiten uit in Noord-Amerika en Azië. 

Glasland België

Bestuursvoorzitter en CEO Arturo Mannheim zei destijds over de Belgische vestigingen: “In 2019 kozen we Gent als locatie vanwege de solide reputatie van België in de glasindustrie. We hebben er alle vertrouwen in dat we met onze hoofdkantoren in Gent uitstekend opgeleide talenten aan kunnen trekken en nauwer kunnen samenwerken met onze klanten en partners om onze groei te versnellen.’’ België is ook het thuisland van Belron, bekend van onder meer CarGlass, dat grotendeels eigendom is van autobedrijf D’Ieteren.

In augustus heeft de Belgische holding D’Ieteren Group Parts Holding Europe overgenomen.