Emil Frey hernoemt Mercedes-dealerbedrijven tot Agam

Emil Frey • Tussen 1911 tot en 1979 heette het bedrijf ook zo.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Mercedes-Benz-vestiging in Den Haag. (Foto: Emil Frey)

Emil Frey-dochter Mercedes-Benz Dealer Bedrijven (MBDB) gaat verder onder de naam Agam. Dat meldt Emil Frey, dat de bedrijven eerder dit jaar kocht van de fabrikant.

Met deze naamsverandering grijpt het concern terug naar de naam die het heeft gedragen van 1911 tot en met 1979. Robin Smit, manager marketing & dealer development bij MBDB: “We zien dat klanten de naam MBDB snel associëren met het volledige Mercedes-Benz dealernetwerk in Nederland. Dit werkt niet altijd in ons voordeel. De naam Agam geeft ons de mogelijkheid om onze eigen identiteit te ontwikkelen en verder te bouwen op de historie van ruim 110 jaar automotive retail in de Randstad.”

De overname door Emil Frey Nederland heeft geen impact op de dienstverlening van MBDB. Het bedrijf wordt in zijn geheel overgenomen, dus inclusief alle vestigingen, medewerkers en activiteiten. “Door de synergievoordelen die we straks hebben binnen Emil Frey Nederland kunnen we ons als bedrijf blijven ontwikkelen op het gebied van
onder andere digitalisering en klantbeleving”, zegt Michael de Graaf, ceo bij MBDB.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Emil Frey hernoemt Mercedes-dealerbedrijven tot Agam | Automotive Online

Emil Frey hernoemt Mercedes-dealerbedrijven tot Agam

Emil Frey • Tussen 1911 tot en 1979 heette het bedrijf ook zo.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Mercedes-Benz-vestiging in Den Haag. (Foto: Emil Frey)

Emil Frey-dochter Mercedes-Benz Dealer Bedrijven (MBDB) gaat verder onder de naam Agam. Dat meldt Emil Frey, dat de bedrijven eerder dit jaar kocht van de fabrikant.

Met deze naamsverandering grijpt het concern terug naar de naam die het heeft gedragen van 1911 tot en met 1979. Robin Smit, manager marketing & dealer development bij MBDB: “We zien dat klanten de naam MBDB snel associëren met het volledige Mercedes-Benz dealernetwerk in Nederland. Dit werkt niet altijd in ons voordeel. De naam Agam geeft ons de mogelijkheid om onze eigen identiteit te ontwikkelen en verder te bouwen op de historie van ruim 110 jaar automotive retail in de Randstad.”

De overname door Emil Frey Nederland heeft geen impact op de dienstverlening van MBDB. Het bedrijf wordt in zijn geheel overgenomen, dus inclusief alle vestigingen, medewerkers en activiteiten. “Door de synergievoordelen die we straks hebben binnen Emil Frey Nederland kunnen we ons als bedrijf blijven ontwikkelen op het gebied van
onder andere digitalisering en klantbeleving”, zegt Michael de Graaf, ceo bij MBDB.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.