‘Van Mossel bijna grootste dealerholding België’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Van Mossel Automotive Groep is gestegen naar de tweede plek in de Aumacon Dealerholding Top 50 Belux.

D’Ieteren staat met zijn dealerdochter Sopadis Auto Group bovenaan. Sopadis verkocht vorig jaar 23 duizend nieuwe auto’s en Van Mossel 21 duizend. In 2020 bedroeg het verschil nog 15 duizend auto’s. Van Mossel hoopt later dit jaar nog een grote overname in België af te ronden.

De vijftig grootste dealers zijn goed voor een marktaandeel van 52 procent. In Nederland is deze groep goed voor driekwart van de markt. “In België is een proces gaande rondom overnames en fusies in de autoretailsector. Het verhandelen van auto’s gaat zich steeds meer concentreren rond de grote dealergroepen. Die ontwikkeling is ook al in veel Europese landen zichtbaar”, stelt Aumacon-directeur Clem Dickmann.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Van Mossel bijna grootste dealerholding België’ | Automotive Online

‘Van Mossel bijna grootste dealerholding België’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Van Mossel Automotive Groep is gestegen naar de tweede plek in de Aumacon Dealerholding Top 50 Belux.

D’Ieteren staat met zijn dealerdochter Sopadis Auto Group bovenaan. Sopadis verkocht vorig jaar 23 duizend nieuwe auto’s en Van Mossel 21 duizend. In 2020 bedroeg het verschil nog 15 duizend auto’s. Van Mossel hoopt later dit jaar nog een grote overname in België af te ronden.

De vijftig grootste dealers zijn goed voor een marktaandeel van 52 procent. In Nederland is deze groep goed voor driekwart van de markt. “In België is een proces gaande rondom overnames en fusies in de autoretailsector. Het verhandelen van auto’s gaat zich steeds meer concentreren rond de grote dealergroepen. Die ontwikkeling is ook al in veel Europese landen zichtbaar”, stelt Aumacon-directeur Clem Dickmann.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.