Belgische d’Ieteren voert winst met een derde op

Redactie Redactie
De Belgische d’IetHet bedrijf heeft in het eerste halfjaar een winst voor belastingen geboekt van 363,1 miljoen euro (foto: D'Ieteren)

De Belgische d’Ieteren Group heeft in het eerste halfjaar een winst voor belastingen geboekt van 363,1 miljoen euro, dat is 33,5 procent meer dan in H1 van 2021. Op vergelijkbare basis nam de winst met 13,1 procent toe. De groepsomzet kwam met 5,46 miljard euro 30 procent hoger uit.

Op grond van de goede resultaten stelt d’Ieteren de vooruitzichten voor het volledige jaar opwaarts bij. “We verwachten nu dat onze aangepaste geconsolideerde winst vóór belastingen zal stijgen met minstens 35 procent (was 25 procent) tegenover het vergelijkbare jaar 2021, op basis van sterker dan verwachte prestaties bij d’Ieteren Automotive, en in de veronderstelling dat er zich geen grote additionele verslechtering voordoet van de algemene geopolitieke en economische omstandigheden”, meldt het beursgenoteerde bedrijf in een persbericht.

De omzet uit voortgezette bedrijfsactiviteiten van autoglasspecialist Belron (Carglass) groeide met 20,4 procent onder andere dankzij volumegroei en een positieve prijs/mix. Belron droeg 212,6 miljoen euro bij aan de winst.

Positief prijs/mixeffect

D’Ieteren Automotive, de importeur en distributeur van de VW-merken in België, noteerde in een momenteel dalende Belgische markt een stabiele omzet, ondanks een daling van 17 procent van het aantal geleverde voertuigen, dankzij een sterk positief prijs/mixeffect. De aan de groep bijgedragen winst nam met 19,5 procent toe naar 93,1 miljoen euro.

Onderdelenbedrijf TVH realiseerde een omzetstijging van 24 procent tot 790,8 miljoen euro. Zijn aangepaste bedrijfswinst bedraagt 143,2 miljoen euro, een groei van 8,8 procent op jaarbasis.

Het bedrijf kocht eerder dit jaar onderdelenleverancier Parts Holding Europe.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.