Vaco waarschuwt voor dubieus energieadviesbureau

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Een dubieus energie-adviesbureau schermt volgens bandenbranchevereniging Vaco met hoge boetes als ondernemers niet met hen in zee gaan. (Foto: Shutterstock)

Bandenbranchevereniging Vaco waarschuwt zijn leden voor een dubieus energieadviesbureau dat ondernemers op agressieve wijze telefonisch benadert. Het bedrijf doet zich voor als partner van de overheid en schermt met boetes als ondernemers niet met hen in zee gaan. Dat maakt Vaco bekend.

De branchevereniging waarschuwt zijn leden naar aanleiding van geluiden die het heeft ontvangen van zijn achterban. “Enkele leden van Vaco zijn benaderd door een malafide bedrijf dat er een agressieve verkoopmethode op na houdt”, vertelt Arie Verhoef, senior beleidsmedewerker van Vaco. Het zogenaamde energie-adviesbureau opereert onder meerdere namen. Verhoef kan deze echter niet bekend maken, vanwege mogelijke juridische gevolgen.

Volgens de branchevereniging werken de Rijksdienst voor ondernemend (RVO), gemeenten of Omgevingsdiensten niet samen met energieadviesbureaus. Naast de Vaco heeft ook MKB-Nederland zijn leden onlangs gewaarschuwd voor de praktijken van het desbetreffende adviesbureau. Eerder dit jaar werd Van der Rijt Auto’s de dupe van Whats-app fraudeurs.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Vaco waarschuwt voor dubieus energieadviesbureau | Automotive Online

Vaco waarschuwt voor dubieus energieadviesbureau

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Een dubieus energie-adviesbureau schermt volgens bandenbranchevereniging Vaco met hoge boetes als ondernemers niet met hen in zee gaan. (Foto: Shutterstock)

Bandenbranchevereniging Vaco waarschuwt zijn leden voor een dubieus energieadviesbureau dat ondernemers op agressieve wijze telefonisch benadert. Het bedrijf doet zich voor als partner van de overheid en schermt met boetes als ondernemers niet met hen in zee gaan. Dat maakt Vaco bekend.

De branchevereniging waarschuwt zijn leden naar aanleiding van geluiden die het heeft ontvangen van zijn achterban. “Enkele leden van Vaco zijn benaderd door een malafide bedrijf dat er een agressieve verkoopmethode op na houdt”, vertelt Arie Verhoef, senior beleidsmedewerker van Vaco. Het zogenaamde energie-adviesbureau opereert onder meerdere namen. Verhoef kan deze echter niet bekend maken, vanwege mogelijke juridische gevolgen.

Volgens de branchevereniging werken de Rijksdienst voor ondernemend (RVO), gemeenten of Omgevingsdiensten niet samen met energieadviesbureaus. Naast de Vaco heeft ook MKB-Nederland zijn leden onlangs gewaarschuwd voor de praktijken van het desbetreffende adviesbureau. Eerder dit jaar werd Van der Rijt Auto’s de dupe van Whats-app fraudeurs.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.