Michelin streeft naar bandenrecycling op grote schaal

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Michelin wil gebruikte banden recyclen en hergebruiken als grondstof. (Foto: Shutterstock)

Michelin gaat een innovatieve pyrolysetechnologie ontwikkelen om banden te recycleren. Hierbij krijgt de bandenfabrikant ondersteuning van de Zweedse startup Enviro. Dit maakt Michelin vandaag bekend. In 2048 hoopt het bedrijf dat de banden volledig recyclebaar zijn.

Met de nieuwe recyclingtechnologie worden de versleten banden omgezet in nieuwe grondstoffen. Deze pyrolysetechnologie bestaat uit een chemische decompositie van een organisch component door een sterke verhoging van de temperatuur. Door middel van het pyrolyseproces wordt het mogelijk om roet, pyrolyse-olie, staal en gas terug te winnen. Deze producten kunnen opnieuw verwerkt worden in het productieproces in verschillende industriële sectoren.

Volgens Sonia Artinian-Fredou, services & solutions, hightech materialen business director van de Michelin Groep sluit de samenwerking met met Enviro aan op de duurzame visie van de bandenfabrikant. “Dit is een nieuw bewijs van de lange termijn betrokkenheid van Michelin bij recycling en duurzame mobiliteit”, aldus Artinian-Fredou.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Michelin streeft naar bandenrecycling op grote schaal | Automotive Online

Michelin streeft naar bandenrecycling op grote schaal

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Michelin wil gebruikte banden recyclen en hergebruiken als grondstof. (Foto: Shutterstock)

Michelin gaat een innovatieve pyrolysetechnologie ontwikkelen om banden te recycleren. Hierbij krijgt de bandenfabrikant ondersteuning van de Zweedse startup Enviro. Dit maakt Michelin vandaag bekend. In 2048 hoopt het bedrijf dat de banden volledig recyclebaar zijn.

Met de nieuwe recyclingtechnologie worden de versleten banden omgezet in nieuwe grondstoffen. Deze pyrolysetechnologie bestaat uit een chemische decompositie van een organisch component door een sterke verhoging van de temperatuur. Door middel van het pyrolyseproces wordt het mogelijk om roet, pyrolyse-olie, staal en gas terug te winnen. Deze producten kunnen opnieuw verwerkt worden in het productieproces in verschillende industriële sectoren.

Volgens Sonia Artinian-Fredou, services & solutions, hightech materialen business director van de Michelin Groep sluit de samenwerking met met Enviro aan op de duurzame visie van de bandenfabrikant. “Dit is een nieuw bewijs van de lange termijn betrokkenheid van Michelin bij recycling en duurzame mobiliteit”, aldus Artinian-Fredou.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.