Michelin-ceo: ‘autoverkopen herstellen zich in 2024 na milde recessie’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Foto: Shuttterstock

Het duurt volgens Michelin-baas Florent Menegaux zeker tot 2024 voordat de verkoop van nieuwe auto’s zich herstelt. Volgens de ceo zal de wereldeconomie eerst een milde recessie doormaken. Dit meldt Automotive News Europe. De auto-industrie heeft het volgens Menegaux dit jaar nog moeilijk door voortdurende tekorten aan onderdelen, de oorlog in Oekraïne, nieuwe corona-uitbraken in China en stijgende kosten voor energie en grondstoffen.

Waarschuwing

Menegaux geeft ondanks het verwachte herstel wel een waarschuwing af voor Europa. De wereldwijde verkopen mogen in 2024 weliswaar weer op het niveau van voor corona zijn, Europese consumenten gaan wellicht juist twijfelen over de aankoop van een nieuwe auto door steeds stringentere milieumaatregelen. Dan kan de verkoop in Europa volgens de ceo wel eens achterblijven. 

Prijsverhoging

Ook Michelin heeft last van de oplopende transportkosten en hoge energieprijzen. Daar komt bij dat de levering van machines voor de productie van autobanden achterblijft vanwege het chiptekort. Het Franse bedrijf heeft de prijs van zijn banden dan ook al drie keer moeten verhogen in de afgelopen zes maanden om de marges op peil te houden. “Gelukkig willen onze klanten nog steeds voor onze banden betalen,” aldus  Menegaux.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.