‘LKQ bevestigt verkoop GSF Car Parts’

Overname • De verkoop is onderdeel van de overname van moedermaatschappij Uni-Select.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Shutterstock)

LKQ Corporation heeft bevestigd dat het GSF Car Parts in Groot-Brittannië wil verkopen. Het bedrijf heeft hiertoe besloten naar aanleiding van de acquisitie van de Canadese moedermaatschappij Uni-Select.

Die overname moet nog worden goedgekeurd door de Britse mededingingsautoriteiten. LKQ komt die autoriteiten nu tegemoet met het aanbod om GSF te verkopen. In de tussentijd trekt LKQ zich terug uit de dagelijkse leiding van GSF. Het huidige management blijft intact en GSF wordt afgescheiden van LKQ. Dit schrijft het Britse Aftermarket Online.

Nick Zarcone, ceo van LKQ Corporation: “We verwachten na goedkeuring van de autoriteiten GSF af te stoten. Met deze aankondiging hopen we de Britse aftermarket te laten zien dat er voldoende concurrentie overblijft.”

LKQ moest in 2017 ook al bedrijfsonderdelen verkopen na de overname van onderdelenleverancier Andrew Page.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘LKQ bevestigt verkoop GSF Car Parts’ | Automotive Online

‘LKQ bevestigt verkoop GSF Car Parts’

Overname • De verkoop is onderdeel van de overname van moedermaatschappij Uni-Select.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Shutterstock)

LKQ Corporation heeft bevestigd dat het GSF Car Parts in Groot-Brittannië wil verkopen. Het bedrijf heeft hiertoe besloten naar aanleiding van de acquisitie van de Canadese moedermaatschappij Uni-Select.

Die overname moet nog worden goedgekeurd door de Britse mededingingsautoriteiten. LKQ komt die autoriteiten nu tegemoet met het aanbod om GSF te verkopen. In de tussentijd trekt LKQ zich terug uit de dagelijkse leiding van GSF. Het huidige management blijft intact en GSF wordt afgescheiden van LKQ. Dit schrijft het Britse Aftermarket Online.

Nick Zarcone, ceo van LKQ Corporation: “We verwachten na goedkeuring van de autoriteiten GSF af te stoten. Met deze aankondiging hopen we de Britse aftermarket te laten zien dat er voldoende concurrentie overblijft.”

LKQ moest in 2017 ook al bedrijfsonderdelen verkopen na de overname van onderdelenleverancier Andrew Page.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.