‘LKQ bevestigt verkoop GSF Car Parts’

Overname • De verkoop is onderdeel van de overname van moedermaatschappij Uni-Select.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Shutterstock)

LKQ Corporation heeft bevestigd dat het GSF Car Parts in Groot-Brittannië wil verkopen. Het bedrijf heeft hiertoe besloten naar aanleiding van de acquisitie van de Canadese moedermaatschappij Uni-Select.

Die overname moet nog worden goedgekeurd door de Britse mededingingsautoriteiten. LKQ komt die autoriteiten nu tegemoet met het aanbod om GSF te verkopen. In de tussentijd trekt LKQ zich terug uit de dagelijkse leiding van GSF. Het huidige management blijft intact en GSF wordt afgescheiden van LKQ. Dit schrijft het Britse Aftermarket Online.

Nick Zarcone, ceo van LKQ Corporation: “We verwachten na goedkeuring van de autoriteiten GSF af te stoten. Met deze aankondiging hopen we de Britse aftermarket te laten zien dat er voldoende concurrentie overblijft.”

LKQ moest in 2017 ook al bedrijfsonderdelen verkopen na de overname van onderdelenleverancier Andrew Page.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.