Louwman krijgt bij 100-jarig jubileum predicaat Koninklijk

Louwman • Eric en Evert Louwman ontvingen het predicaat van de koning.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Commissaris van de Koning Jaap Smit overhandigt het predicaat 'Koninklijk' aan Evert en Eric Louwman (Foto: Sander Stoepker)

Louwman bestaat honderd jaar en is door koning Willem-Alexander tijdens een feestelijke lunch in het Louwman Museum in Den Haag onderscheiden met het predicaat Koninklijk. Dat meldt Louwman Group.

Het predicaat werd daarna officieel aan Eric en Evert Louwman overhandigd door Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland.

Eric Louwman, president van Louwman Group: “Het is met grote eer en trots dat wij dit predicaat Koninklijk mogen ontvangen. De woorden van zowel de Commissaris van de Koning als de burgemeester van Den Haag tijdens de overhandiging zijn voor onze familie van onschatbare waarde. Als familiebedrijf beschouwen wij deze koninklijke erkenning als een bekroning op honderd jaar ondernemerschap. Wij kijken vol vertrouwen uit naar de volgende honderd jaar.”

Een jongensdroom

Het bedrijf begon in 1923 als de jongensdroom van Piet Louwman en Arie Parqui. Het is uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met een breed scala aan mobiliteitsoplossingen, waaronder fietsen, e-bikes, motoren, auto’s en scootmobielen. Louwman Group heeft 3.800 medewerkers.

Het eerste autobedrijf dat in Nederland hofleverancier werd, Grooters uit Eibergen, meldde vandaag dat het eind van de maand na 114 jaar de deuren sluit.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.