Vakgarage Dobbe in Leidschendam failliet (update)

Faillissement • Kuipers vestigt een nieuw bedrijf in het leegstaande pand. 
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Vakgarage Dobbe is per 31 mei failliet. (Foto: Google)

Garagebedrijf Dobbe in Leidschendam is failliet verklaard. De rechtbank in Den Haag heeft een curator aangesteld om de zaken af te wikkelen. Dat meldt de rechtbank.

ChrisJan Lammerts van Vakgarage vertelt tegenover Automotive dat het een grote verrassing was. “Het bedrijf heeft dit jaar vier goede maanden gedraaid, zelfs geplust ten opzichte van 2022. Alles kwam helaas vrij abrupt tot stilstand toen het personeel, vrij snel achter elkaar, vertrok. Het is een goede locatie met veel potentieel”, zegt hij.

De zaak is inmiddels leeggehaald en Melvin Kuipers start in hetzelfde pand een nieuw autobedrijf en wil hier graag Vakgarage worden. Daar worden op dit moment gesprekken over gevoerd. Hiervoor moet een overeenkomst voor worden opgesteld en getekend. Dat proces duurt volgens Lammerts al snel drie maanden.

Het plan van Kuipers is om het nieuwe bedrijf op 6 juni te openen.“We gaan met vier medewerkers aan de slag”, aldus Kuipers. Kuipers heeft daarnaast ook vestigingen in Zoetermeer en Scheveningen.

Familiebedrijf

Autobedrijf Dobbe is van oorsprong een familiebedrijf en is in 1976 geopend. In 1984 werd het bedrijf een officiële Ford service dealer. Acht jaar later werd het bedrijf een Nissan service dealer. In 2009 verkocht familie Dobbe het bedrijf aan Ton van Vliet en sinds 2018 is het bedrijf na een grote verbouwing vakgarage geworden.

Update 7 juni: Een voormalig werknemer ontkent tegenover Automotive dat het personeel is weggelopen. Hij vertelt dat het personeel te horen kreeg dat ze ander werk moesten zoeken of dat ze het bedrijf inclusief schulden konden overnemen. De voormalig werknemer laat weten dat dit risico te groot was. Alledrie de werknemers hebben kort daarop een nieuwe baan gevonden.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Vakgarage Dobbe in Leidschendam failliet (update) | Automotive Online

Vakgarage Dobbe in Leidschendam failliet (update)

Faillissement • Kuipers vestigt een nieuw bedrijf in het leegstaande pand. 
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Vakgarage Dobbe is per 31 mei failliet. (Foto: Google)

Garagebedrijf Dobbe in Leidschendam is failliet verklaard. De rechtbank in Den Haag heeft een curator aangesteld om de zaken af te wikkelen. Dat meldt de rechtbank.

ChrisJan Lammerts van Vakgarage vertelt tegenover Automotive dat het een grote verrassing was. “Het bedrijf heeft dit jaar vier goede maanden gedraaid, zelfs geplust ten opzichte van 2022. Alles kwam helaas vrij abrupt tot stilstand toen het personeel, vrij snel achter elkaar, vertrok. Het is een goede locatie met veel potentieel”, zegt hij.

De zaak is inmiddels leeggehaald en Melvin Kuipers start in hetzelfde pand een nieuw autobedrijf en wil hier graag Vakgarage worden. Daar worden op dit moment gesprekken over gevoerd. Hiervoor moet een overeenkomst voor worden opgesteld en getekend. Dat proces duurt volgens Lammerts al snel drie maanden.

Het plan van Kuipers is om het nieuwe bedrijf op 6 juni te openen.“We gaan met vier medewerkers aan de slag”, aldus Kuipers. Kuipers heeft daarnaast ook vestigingen in Zoetermeer en Scheveningen.

Familiebedrijf

Autobedrijf Dobbe is van oorsprong een familiebedrijf en is in 1976 geopend. In 1984 werd het bedrijf een officiële Ford service dealer. Acht jaar later werd het bedrijf een Nissan service dealer. In 2009 verkocht familie Dobbe het bedrijf aan Ton van Vliet en sinds 2018 is het bedrijf na een grote verbouwing vakgarage geworden.

Update 7 juni: Een voormalig werknemer ontkent tegenover Automotive dat het personeel is weggelopen. Hij vertelt dat het personeel te horen kreeg dat ze ander werk moesten zoeken of dat ze het bedrijf inclusief schulden konden overnemen. De voormalig werknemer laat weten dat dit risico te groot was. Alledrie de werknemers hebben kort daarop een nieuwe baan gevonden.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.