Profile-franchisenemer Van der Wielen verkoopt werkplaats aan monteur

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Autobedrijf Hans van der Wielen stopt als franchisenemer van Profile. (Foto: Profile)

Profile Car & Tyrecenter-franchisenemer Hans van der Wielen (66) uit Druten neemt op maandag 27 september afscheid van banden- en onderhoudsketen Profile International. De ondernemer verkoopt zijn werkplaats aan monteur Neil Bas, die als universeel verder gaat onder de naam Neil Bas Carservice. Autobedrijf Van der Wielen richt zich daarna op de verkoop en stalling van oldtimers. Dat bevestigt Van der Wielen aan Automotive.

Passie

Hans van der Wielen was zo’n 15 jaar aangesloten bij de onderhoudsketen. Het huidige contract liep tot eind 2021 en wordt, volgens Van der Wielen, in goed overleg beëindigd. Dat hij een deel van zijn bedrijf heeft verkocht komt vanwege het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd, zegt Van der Wielen. “Oldtimers zijn mijn passie, maar ik ben klaar met sleutelen. Het onderhoud van de oldtimers neemt Neil voor rekening en daarom heb ik de werkplaats aan hem verkocht. De showroom, waarin ruimte is voor ongeveer 25 auto’s, houd ik”, legt hij uit.

Oldtimers

Het autobedrijf van Van der Wielen bestaat inmiddels 30 jaar. En als het aan de eigenaar ligt dan knoopt hij daar nog zeker wat jaren aan vast. “Ik ga het rustiger aan doen maar ik ben van plan om oldtimers te verkopen tot ik er bij omval. Hoewel ik een Triumph-man ben verkoop ik ook andere merken, zoals Rover en Chrysler. Zoals het er nu naar uitziet bestaat het merendeel van mijn voorraad uit cabrio’s. Daar is veel vraag naar”, zegt Van der Wielen.

Niek Kraak, manager innovatie en kwaliteit bij Profile International, bevestigt dat het contract met franchisenemer Hans van der Wielen is beëindigd. Profile Nout in Tiel gaat het voormalige gebied van Van der Wielen bewerken.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Profile-franchisenemer Van der Wielen verkoopt werkplaats aan monteur | Automotive Online

Profile-franchisenemer Van der Wielen verkoopt werkplaats aan monteur

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Autobedrijf Hans van der Wielen stopt als franchisenemer van Profile. (Foto: Profile)

Profile Car & Tyrecenter-franchisenemer Hans van der Wielen (66) uit Druten neemt op maandag 27 september afscheid van banden- en onderhoudsketen Profile International. De ondernemer verkoopt zijn werkplaats aan monteur Neil Bas, die als universeel verder gaat onder de naam Neil Bas Carservice. Autobedrijf Van der Wielen richt zich daarna op de verkoop en stalling van oldtimers. Dat bevestigt Van der Wielen aan Automotive.

Passie

Hans van der Wielen was zo’n 15 jaar aangesloten bij de onderhoudsketen. Het huidige contract liep tot eind 2021 en wordt, volgens Van der Wielen, in goed overleg beëindigd. Dat hij een deel van zijn bedrijf heeft verkocht komt vanwege het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd, zegt Van der Wielen. “Oldtimers zijn mijn passie, maar ik ben klaar met sleutelen. Het onderhoud van de oldtimers neemt Neil voor rekening en daarom heb ik de werkplaats aan hem verkocht. De showroom, waarin ruimte is voor ongeveer 25 auto’s, houd ik”, legt hij uit.

Oldtimers

Het autobedrijf van Van der Wielen bestaat inmiddels 30 jaar. En als het aan de eigenaar ligt dan knoopt hij daar nog zeker wat jaren aan vast. “Ik ga het rustiger aan doen maar ik ben van plan om oldtimers te verkopen tot ik er bij omval. Hoewel ik een Triumph-man ben verkoop ik ook andere merken, zoals Rover en Chrysler. Zoals het er nu naar uitziet bestaat het merendeel van mijn voorraad uit cabrio’s. Daar is veel vraag naar”, zegt Van der Wielen.

Niek Kraak, manager innovatie en kwaliteit bij Profile International, bevestigt dat het contract met franchisenemer Hans van der Wielen is beëindigd. Profile Nout in Tiel gaat het voormalige gebied van Van der Wielen bewerken.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.