Eindhovens autobedrijf volledig uitgebrand

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De brand was vanmorgen vroeg pas onder controle. Er was veel rookontwikkeling, aangezien er veel autobanden in het bedrijf waren opgeslagen. Omwonenden kregen het advies de ramen te sluiten en binnen te blijven. Oogetuigen meldden dat er explosies plaatsvonden, maar volgens de brandweer waren dat ontploffende autobanden.

Oude Dafjes

Ook het naastgelegen pand van een handel in kantoorartikelen brandde af. Nog een pand verder stond een deel van de collectie historische DAF-personen- en vrachtwagens van het DAF Museum opgeslagen. Deze werden door de brandweer gered.

In mei werd in Eindhoven Johan van Boxtel doodgeschoten. Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat het afgebrande bedrijf de autohandel is van zijn vader, maar dat de politie de brand en de moord als twee afzonderlijke zaken onderzoekt.    

Vorige maand waren er ook diverse branden te melden, zoals de opslag van BVA Auctions en Rob Wolthuis Auto’s in Oldenzaal. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.