Drie Enschedese autobedrijven in de as: ‘Alles is weg’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De brand ontstond rond 03.15 uur in een bedrijfsverzamelgebouw. (Foto: Shutterstock)

In een bedrijfsverzamelgebouw in Enschede is in de nacht van zondag op maandag een grote brand uitgebroken. De brand ontstond rond 3.15 uur in een bedrijfsverzamelgebouw. Volgens de brandweer stond de achterkant van het gebouw volledig in brand. Daarom werd er opgeschaald naar zeer grote brand.

De brand was rond 5.30 uur onder controle. RTV Oost meldt dat volgens de brandweer een autobedrijf in het pand volledig verloren is gegaan. Omliggende bedrijfspanden hebben rookschade opgelopen.

Sonja Pandzic, eigenaar van Exit Auto’s, vertelt Automotive dat er er twaalf huurders in het pand zijn gehuisvest. Vijf daarvan hebben de meeste schade opgelopen en drie daarvan zijn autobedrijven: Exit Auto’s, Auto Export Nederland en De Reulver Occasions. “Alles is weg. We weten nog niet wat de brand heeft veroorzaakt en het terrein is nog afgesloten”, aldus Pandzic tegen Automotive.

De verslagenheid is ook groot bij Alex Malki, eigenaar van De Reulver Occasions. “Ik stond om 3.30 uur vannacht bij het bedrijf en ben vanochtend om 7 uur weer thuisgekomen,” vertelt Malki aan AM. “De brandweer was nog steeds bezig met blussen, het vuur bleef maar komen. We moeten het onderzoek afwachten voor we weten wat de schade precies is.”

Drie Enschedese autobedrijven in de as: ‘Alles is weg’ | Automotive Online

Drie Enschedese autobedrijven in de as: ‘Alles is weg’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De brand ontstond rond 03.15 uur in een bedrijfsverzamelgebouw. (Foto: Shutterstock)

In een bedrijfsverzamelgebouw in Enschede is in de nacht van zondag op maandag een grote brand uitgebroken. De brand ontstond rond 3.15 uur in een bedrijfsverzamelgebouw. Volgens de brandweer stond de achterkant van het gebouw volledig in brand. Daarom werd er opgeschaald naar zeer grote brand.

De brand was rond 5.30 uur onder controle. RTV Oost meldt dat volgens de brandweer een autobedrijf in het pand volledig verloren is gegaan. Omliggende bedrijfspanden hebben rookschade opgelopen.

Sonja Pandzic, eigenaar van Exit Auto’s, vertelt Automotive dat er er twaalf huurders in het pand zijn gehuisvest. Vijf daarvan hebben de meeste schade opgelopen en drie daarvan zijn autobedrijven: Exit Auto’s, Auto Export Nederland en De Reulver Occasions. “Alles is weg. We weten nog niet wat de brand heeft veroorzaakt en het terrein is nog afgesloten”, aldus Pandzic tegen Automotive.

De verslagenheid is ook groot bij Alex Malki, eigenaar van De Reulver Occasions. “Ik stond om 3.30 uur vannacht bij het bedrijf en ben vanochtend om 7 uur weer thuisgekomen,” vertelt Malki aan AM. “De brandweer was nog steeds bezig met blussen, het vuur bleef maar komen. We moeten het onderzoek afwachten voor we weten wat de schade precies is.”