VOC en ROC Midden Nederland introduceren vernieuwde AST3-opleiding

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ruud van Diemen (ROC Midden Nederland) en Yolande van Doornspeek (directeur VOC) schudden elkaar al begin dit jaar de hand op de samenwerking. (Foto: VOC)

Opleidingsinstituten VOC en ROC Midden Nederland komen met een vernieuwde mbo-opleiding Autoschadetechnicus niveau 3 (AST3-mbo). De opleiding gaat in januari 2020 van start.

De opleiding is in samenwerking met het Automotive College ROC Midden Nederland tot stand gekomen. De focus ligt bijvoorbeeld op het zoeken van storingen, diagnose stellen en omgaan met reparatievoorschriften. Ook het oefenen in een schadebedrijf is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Daarnaast is een aantal verplichte vakken toegevoegd: Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en keuzedelen. De opleiding wordt afgerond met een Proeve van Bekwaamheid. Om voortvarend van start te kunnen gaan is een startbijeenkomst ingesteld waar praktijkopleiders en deelnemers kennis met elkaar, en met de opleiding kunnen maken.

Volgens beide organisaties worden er steeds hogere eisen gesteld aan het werk van een autoschadetechnicus. De auto’s en voertuigsystemen worden steeds complexer, terwijl de veiligheid van herstel geborgd moet blijven. Om te zorgen dat AST-ers over de juiste kennis en vaardigheden beschikken, heeft VOC de opleiding aangepast. 

Vorig jaar ging VOC ook een samenwerking aan met wervingsbureau Maintec om samen een opleiding te ontwikkelen.

 Schadeherstel-consortium lanceert particuliere opleiding.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

VOC en ROC Midden Nederland introduceren vernieuwde AST3-opleiding | Automotive Online

VOC en ROC Midden Nederland introduceren vernieuwde AST3-opleiding

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ruud van Diemen (ROC Midden Nederland) en Yolande van Doornspeek (directeur VOC) schudden elkaar al begin dit jaar de hand op de samenwerking. (Foto: VOC)

Opleidingsinstituten VOC en ROC Midden Nederland komen met een vernieuwde mbo-opleiding Autoschadetechnicus niveau 3 (AST3-mbo). De opleiding gaat in januari 2020 van start.

De opleiding is in samenwerking met het Automotive College ROC Midden Nederland tot stand gekomen. De focus ligt bijvoorbeeld op het zoeken van storingen, diagnose stellen en omgaan met reparatievoorschriften. Ook het oefenen in een schadebedrijf is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Daarnaast is een aantal verplichte vakken toegevoegd: Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en keuzedelen. De opleiding wordt afgerond met een Proeve van Bekwaamheid. Om voortvarend van start te kunnen gaan is een startbijeenkomst ingesteld waar praktijkopleiders en deelnemers kennis met elkaar, en met de opleiding kunnen maken.

Volgens beide organisaties worden er steeds hogere eisen gesteld aan het werk van een autoschadetechnicus. De auto’s en voertuigsystemen worden steeds complexer, terwijl de veiligheid van herstel geborgd moet blijven. Om te zorgen dat AST-ers over de juiste kennis en vaardigheden beschikken, heeft VOC de opleiding aangepast. 

Vorig jaar ging VOC ook een samenwerking aan met wervingsbureau Maintec om samen een opleiding te ontwikkelen.

 Schadeherstel-consortium lanceert particuliere opleiding.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.