Ook CNV wijst eindbod werkgevers in cao Kleinmetaal af

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Onder meer Focwa zit aan de onderhandelingstafel (foto: Shutterstock)

Vorige week wees de FNV het eindbod van de werkgevers in de cao Metaal en techniek al af. CNV doet dat nu ook, waarbij de vakbond de werkgevers uitnodigt om uiterlijk 18 juni met een beter bod te komen.    

De werkgevers stelden een loonsverhoging voor van 3 procent op 1 september 2019, 2 procent op 1 mei 2020 en 1 procent op 1 januari 2021 voor, zo liet mede-onderhandelaar Focwa vorige week weten. De bonden eisen 5 procent en een toeslag voor lage inkomens. 

Onderhandelaar Marco Hietkamp van CNV Vakmensen dreigt met acties, als de werkgevers niet met een beter bod komen. “Eigenlijk onnodig”, oordeelt Hietkamp. “Ergens in het onderhandelingstraject hadden we een punt bereikt waar de kaarten veel beter lagen. Naar dat punt moeten we volgens mij terug.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Ook CNV wijst eindbod werkgevers in cao Kleinmetaal af | Automotive Online

Ook CNV wijst eindbod werkgevers in cao Kleinmetaal af

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Onder meer Focwa zit aan de onderhandelingstafel (foto: Shutterstock)

Vorige week wees de FNV het eindbod van de werkgevers in de cao Metaal en techniek al af. CNV doet dat nu ook, waarbij de vakbond de werkgevers uitnodigt om uiterlijk 18 juni met een beter bod te komen.    

De werkgevers stelden een loonsverhoging voor van 3 procent op 1 september 2019, 2 procent op 1 mei 2020 en 1 procent op 1 januari 2021 voor, zo liet mede-onderhandelaar Focwa vorige week weten. De bonden eisen 5 procent en een toeslag voor lage inkomens. 

Onderhandelaar Marco Hietkamp van CNV Vakmensen dreigt met acties, als de werkgevers niet met een beter bod komen. “Eigenlijk onnodig”, oordeelt Hietkamp. “Ergens in het onderhandelingstraject hadden we een punt bereikt waar de kaarten veel beter lagen. Naar dat punt moeten we volgens mij terug.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.