H1 2016: 60 miljoen euro meer aan schadecalculaties

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat blijkt uit de Audatex-cijfers van ABZ. Bekijk het schadecalculatieoverzicht in onze rubriek Kennisbank.

Het aantal schadecalculaties laat al maanden een stijgende lijn zien. Dit heeft mede te maken met de klimaatverandering waardoor er vaker hagelbuien zijn en dus meer hagelschade. De hagelbui eind juni in de regio Helmond heeft voor de grootste hagelschade ooit gezorgd, verzekeraars schatten de totale schade op honderden miljoenen. Lees in ons halfjaarbericht Schade alles over de belangrijkste ontwikkelingen dit jaar in schadeland.

Automotive nam een kijkje bij een schadebedrijf in Eindhoven waar ze met man en macht proberen de gedupeerden te helpen. Verzekeraars hebben – een unicum – samen hagelscancentra opgezet om snel en effectief hagelschades te kunnen calculeren.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

H1 2016: 60 miljoen euro meer aan schadecalculaties | Automotive Online

H1 2016: 60 miljoen euro meer aan schadecalculaties

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat blijkt uit de Audatex-cijfers van ABZ. Bekijk het schadecalculatieoverzicht in onze rubriek Kennisbank.

Het aantal schadecalculaties laat al maanden een stijgende lijn zien. Dit heeft mede te maken met de klimaatverandering waardoor er vaker hagelbuien zijn en dus meer hagelschade. De hagelbui eind juni in de regio Helmond heeft voor de grootste hagelschade ooit gezorgd, verzekeraars schatten de totale schade op honderden miljoenen. Lees in ons halfjaarbericht Schade alles over de belangrijkste ontwikkelingen dit jaar in schadeland.

Automotive nam een kijkje bij een schadebedrijf in Eindhoven waar ze met man en macht proberen de gedupeerden te helpen. Verzekeraars hebben – een unicum – samen hagelscancentra opgezet om snel en effectief hagelschades te kunnen calculeren.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.