Schadegarant laat ondergrens voor korting los

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de praktijk blijkt dit niet werkbaar omdat er grote verschillen zijn in kortingen op verschillende onderdelen op merk en soort. Vandaar dat de maatregel is aangepast.

Schadeherstellers kunnen nu in Exchange per schadedossier afwijken van de opgegeven gemiddelde onderdelenkorting, legt Schadegarant-directeur Frank van Donk uit. “We bevinden ons in een markt waar snel en veel verandert. Daarin willen we ondernemers juist helpen, en niet in de weg zitten. Schadeherstellers moeten zelf kunnen bepalen of en wanneer ze een gedeelte van de korting voor eigen rekening nemen.”

De gemaakte afspraken met de schadeherstellers blijven wel van kracht, zegt Van Donk. “Periodiek kijken we of de aangesloten schadeherstelbedrijven zich houden aan de gemiddelde korting. Dat monitoren we ieder kwartaal en bedrijven worden erop aangesproken als ze er te veel van afwijken.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.