Achmea en Schadegarant komen met compensatie voor energiekosten herstellers

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Achmea en Schadegarant hanteren een toeslag vanwege de hoge energiekosten. (Foto:Shutterstock)

Ter compensatie van de gestegen energiekosten zijn verzekeraars Achmea en Stichting Schadegarant vanaf deze week begonnen met een tijdelijke toeslag die schadeherstellers per dossier kunnen claimen. Zo bevestigen schadeherstellers, die anoniem willen blijven, aan Automotive.

Frank van Donk, directeur Schadegarant, bevestigt dat de tegemoetkoming voor de gecontracteerde herstelpartners per vandaag is ingesteld. “De impact van de stijgende energiekosten verschilt nogal per schadebedrijf. Wij hanteren een maximum tegemoetkoming van 30 euro: we zien nu al dat niet al onze herstelpartners gebruik maken van de (volledige) tegemoetkoming”, aldus Van Donk, die meldt dat de tijdelijke vergoeding geldt voor deze lopende contractperiode, die duurt tot 31 maart 2023. Mochten de energieprijzen gaan dalen, dan kan Schadegarant de tegemoetkoming naar beneden bijstellen.

60 procent prijsstijging

Achmea meldt dat schadeherstellers per dossier een tijdelijke toeslag kunnen claimen, maar wil verder niet ingaan op de gehanteerde bedragen of criteria die worden gesteld voor de toekenning van de toeslag. Bij Achmea zou het gaan om een maximaal bedrag van 27,50 euro dat herstelbedrijven per dossier kunnen claimen als tegemoetkoming. Dat blijkt uit een brief die aan de betreffende herstellers is gestuurd. Achmea wil dit bedrag niet aan Automotive bevestigen.

Per bedrijf blijkt de stijging van de energierekening behoorlijk te uiteen te lopen, omdat die mede afhankelijk is van de individuele afspraken en looptijd van het contract met de energieleverancier. De kostenstijgingen lopen uiteen van 20 tot 50 of 60 procent prijsstijging van de energierekening, aldus schadeherstellers. Vooral de spuitcabines zijn grootverbruikers van energie. 

Penibele situatie

Het Verbond van Verzekeraars meldde eind vorig week de zorgelijke en penibele situatie te erkennen waarin de schadeherstellers zich bevinden door de extreem hoge energieprijzen. Het Verbond riep zijn leden op om gehoor te geven aan de oproep van Bovag en Focwa, om een tijdelijke energiekostenvergoeding in te voeren voor schadeherstelbedrijven. In een reactie laat Bovag weten blij te zijn dat Achmea en Schadegarant gehoor geven aan de oproep. Behalve verzekeraars roept Bovag ook leasemaatschappijen op om een tijdelijke vergoeding in te stellen. 

De Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) is om een reactie gevraagd. 

Eerder luidde ASN-directeur Peter Hubregtse al de noodklok, vanwege de sterk stijgende energiekosten. Hubregtse is ook spreker op het Automotive Schadeseminar volgende week waar zeker verder wordt gesproken over dit onderwerp.

Update 15-4:

In navolging Achmea en Schadegarant komt ook verzekeringsmaatschappij Unigarant biedt autoschadeherstellers met directe ingang een tijdelijke tegemoetkoming voor de stijgende energiekosten. Schadeherstellers kunnen met een speciale declaratiecode maximaal 30 euro exclusief btw claimen op voorwaarde dat er bij het herstel spuitwerkzaamheden uitgevoerd zijn.

AUTOMOTIVE SCHADESEMINAR

Hoe ga je als schade-ondernemer deze uitdagingen aan? Welke richting kies je? Tijdens het Automotive Schadeseminar, dat op 14 april plaatsvindt in Green Village te Nieuwegein, gaan we op zoek naar de antwoorden. Vandaar het thema: kies de juiste afslag. Inschrijven kan hier.

Het Schadeseminar wordt mogelijk gemaakt door:
sponsorbalk schadeseminar 4 klein

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Reacties

  • Peter Hubregtse

    Respect #Achmea en #Schadegarant! Onder de indruk van de open dialoog, de snelheid van de besluitvorming en de positieve bijdrage die jullie leveren aan een gezonde Autoschadeherstelbranche in het belang van zowel de schadeherstellers als opdrachtgevers op lange termijn! Peter Hubregtse, directeur ASN Autoschade

Achmea en Schadegarant komen met compensatie voor energiekosten herstellers | Automotive Online

Achmea en Schadegarant komen met compensatie voor energiekosten herstellers

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Achmea en Schadegarant hanteren een toeslag vanwege de hoge energiekosten. (Foto:Shutterstock)

Ter compensatie van de gestegen energiekosten zijn verzekeraars Achmea en Stichting Schadegarant vanaf deze week begonnen met een tijdelijke toeslag die schadeherstellers per dossier kunnen claimen. Zo bevestigen schadeherstellers, die anoniem willen blijven, aan Automotive.

Frank van Donk, directeur Schadegarant, bevestigt dat de tegemoetkoming voor de gecontracteerde herstelpartners per vandaag is ingesteld. “De impact van de stijgende energiekosten verschilt nogal per schadebedrijf. Wij hanteren een maximum tegemoetkoming van 30 euro: we zien nu al dat niet al onze herstelpartners gebruik maken van de (volledige) tegemoetkoming”, aldus Van Donk, die meldt dat de tijdelijke vergoeding geldt voor deze lopende contractperiode, die duurt tot 31 maart 2023. Mochten de energieprijzen gaan dalen, dan kan Schadegarant de tegemoetkoming naar beneden bijstellen.

60 procent prijsstijging

Achmea meldt dat schadeherstellers per dossier een tijdelijke toeslag kunnen claimen, maar wil verder niet ingaan op de gehanteerde bedragen of criteria die worden gesteld voor de toekenning van de toeslag. Bij Achmea zou het gaan om een maximaal bedrag van 27,50 euro dat herstelbedrijven per dossier kunnen claimen als tegemoetkoming. Dat blijkt uit een brief die aan de betreffende herstellers is gestuurd. Achmea wil dit bedrag niet aan Automotive bevestigen.

Per bedrijf blijkt de stijging van de energierekening behoorlijk te uiteen te lopen, omdat die mede afhankelijk is van de individuele afspraken en looptijd van het contract met de energieleverancier. De kostenstijgingen lopen uiteen van 20 tot 50 of 60 procent prijsstijging van de energierekening, aldus schadeherstellers. Vooral de spuitcabines zijn grootverbruikers van energie. 

Penibele situatie

Het Verbond van Verzekeraars meldde eind vorig week de zorgelijke en penibele situatie te erkennen waarin de schadeherstellers zich bevinden door de extreem hoge energieprijzen. Het Verbond riep zijn leden op om gehoor te geven aan de oproep van Bovag en Focwa, om een tijdelijke energiekostenvergoeding in te voeren voor schadeherstelbedrijven. In een reactie laat Bovag weten blij te zijn dat Achmea en Schadegarant gehoor geven aan de oproep. Behalve verzekeraars roept Bovag ook leasemaatschappijen op om een tijdelijke vergoeding in te stellen. 

De Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) is om een reactie gevraagd. 

Eerder luidde ASN-directeur Peter Hubregtse al de noodklok, vanwege de sterk stijgende energiekosten. Hubregtse is ook spreker op het Automotive Schadeseminar volgende week waar zeker verder wordt gesproken over dit onderwerp.

Update 15-4:

In navolging Achmea en Schadegarant komt ook verzekeringsmaatschappij Unigarant biedt autoschadeherstellers met directe ingang een tijdelijke tegemoetkoming voor de stijgende energiekosten. Schadeherstellers kunnen met een speciale declaratiecode maximaal 30 euro exclusief btw claimen op voorwaarde dat er bij het herstel spuitwerkzaamheden uitgevoerd zijn.

AUTOMOTIVE SCHADESEMINAR

Hoe ga je als schade-ondernemer deze uitdagingen aan? Welke richting kies je? Tijdens het Automotive Schadeseminar, dat op 14 april plaatsvindt in Green Village te Nieuwegein, gaan we op zoek naar de antwoorden. Vandaar het thema: kies de juiste afslag. Inschrijven kan hier.

Het Schadeseminar wordt mogelijk gemaakt door:
sponsorbalk schadeseminar 4 klein

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Reacties

  • Peter Hubregtse

    Respect #Achmea en #Schadegarant! Onder de indruk van de open dialoog, de snelheid van de besluitvorming en de positieve bijdrage die jullie leveren aan een gezonde Autoschadeherstelbranche in het belang van zowel de schadeherstellers als opdrachtgevers op lange termijn! Peter Hubregtse, directeur ASN Autoschade