ASR en Centraal Beheer: onderzoek naar gebruik winterbanden

Martijn Roede Martijn Roede

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • ADVAN

    Winterbanden blijven een leuk verkoopargument voor de branche.
    Naar mijn mening geldklopperij en de zoveelste melkkoe. Hoe deden we het tien jaar geleden? Auto’s en banden zijn alleen maar beter geworden. Desondanks hele horden die zich bang laten maken.

  • Peetem

    Het rijden met winterbanden is wel degelijk veiliger.

  • Tom

    Dit is weer een typisch “oorzaak en gevolg” onderzoek. Veel automobilisten die op winterbanden rijden (NB: zomerbanden is een marketingterm) zijn voorzichtiger en maken daardoor minder ongelukken. Dat heeft niets met de banden te maken. Winterbanden zitten ook vaker onder auto’s van mensen die meer rijden en meer ervaring hebben. Winterbanden hebben wel meer grip bij koud weer maar we moeten het ook niet overdrijven.

  • JP

    Ik rijd al 13 jaar elke winter op winterbanden en met veel plezier.
    Ga er ook van uit dat de banden branche de zomer- en winterbanden zodanig ontwikkelt dat zomerbanden steeds slechter gaan presteren in de winter en omgekeerd.
    De gedachte van ADVAN en Tom dat het een marketing of verkoopargument is getuigt van onwetendheid.

    Wanneer hier iedereen op winterbanden zou rijden zou NL niet helemaal vastlopen bij 1 cm sneeuw.

  • B. van Harten

    Er zou eens onderzoek moeten komen naar alle auto`s die een ongeluk veroorzaken in de winter, of ze op winterbanden rijden…