‘EU-commissaris Timmermans zet in op vervuilingsheffing en deadline verbrandingsmotor’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
EU-commissaris Frans Timmermans wil meer maatregelen om elektrisch rijden te stimuleren. (Foto: Shutterstock)

Frans Timmermans, Eurocommissaris en vicevoorzitter van de Europese Commissie, komt met een aantal nieuwe ideeën om elektrisch rijden te stimuleren. Zo wil Timmermans dat er een deadline komt voor autofabrikanten om met verbrandingsmotoren te stoppen en pleit hij voor een vervuilingsheffing, waarbij automobilisten moeten betalen voor vervuilende auto’s. Zo meldt Timmermans aan de Britse Financial Times.

Discussie

Ook zouden er volgens Timmermans veel meer oplaadpunten moeten komen door heel Europa. “Het gevoel van urgentie is niet overal in Europa hetzelfde”, aldus Timmermans. “Er zal altijd discussie zijn over het tempo, maar ik denk dat ze hebben begrepen dat dit de weg vooruit is.” 

Vooral het voorstel van de vervuilingsheffing wordt kritisch bekeken binnen de EU, omdat het voor consumenten met een lager inkomen moeilijker is om op een elektrische auto over te stappen, aldus critici binnen de EU. De auto-industrie heeft eerder al gesprekken gevoerd met Timmermans in het kader van de Green Deal, het klimaatprogramma van de EU, om de CO2-uitstoot terug te brengen.

De EU streeft ernaar om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Op 14 juli zal de EU een pakket aan maatregelen presenteren om dit doel te bereiken. Binnen het Europees Parlement is een meerderheid van stemmen nodig voordat maatregelen in werking kunnen treden. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘EU-commissaris Timmermans zet in op vervuilingsheffing en deadline verbrandingsmotor’ | Automotive Online

‘EU-commissaris Timmermans zet in op vervuilingsheffing en deadline verbrandingsmotor’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
EU-commissaris Frans Timmermans wil meer maatregelen om elektrisch rijden te stimuleren. (Foto: Shutterstock)

Frans Timmermans, Eurocommissaris en vicevoorzitter van de Europese Commissie, komt met een aantal nieuwe ideeën om elektrisch rijden te stimuleren. Zo wil Timmermans dat er een deadline komt voor autofabrikanten om met verbrandingsmotoren te stoppen en pleit hij voor een vervuilingsheffing, waarbij automobilisten moeten betalen voor vervuilende auto’s. Zo meldt Timmermans aan de Britse Financial Times.

Discussie

Ook zouden er volgens Timmermans veel meer oplaadpunten moeten komen door heel Europa. “Het gevoel van urgentie is niet overal in Europa hetzelfde”, aldus Timmermans. “Er zal altijd discussie zijn over het tempo, maar ik denk dat ze hebben begrepen dat dit de weg vooruit is.” 

Vooral het voorstel van de vervuilingsheffing wordt kritisch bekeken binnen de EU, omdat het voor consumenten met een lager inkomen moeilijker is om op een elektrische auto over te stappen, aldus critici binnen de EU. De auto-industrie heeft eerder al gesprekken gevoerd met Timmermans in het kader van de Green Deal, het klimaatprogramma van de EU, om de CO2-uitstoot terug te brengen.

De EU streeft ernaar om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Op 14 juli zal de EU een pakket aan maatregelen presenteren om dit doel te bereiken. Binnen het Europees Parlement is een meerderheid van stemmen nodig voordat maatregelen in werking kunnen treden. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.