‘Kabinet treft voorbereidingen voor invoer rekeningrijden’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Rekeningrijden kan op zijn vroegst in 2025 worden ingevoerd. (Foto: Shutterstock)

Het kabinet treft voorbereidingen voor de invoering van rekeningrijden. Dat meldt RTL Nieuws. Er liggen drie concrete varianten op tafel. Eerdere pogingen om rekeningrijden in te voeren, werden geblokkeerd door de VVD. Onlangs stelde fractieleider Klaas Dijkhoff al dat er een ander systeem moet komen om te betalen voor autogebruik, zeker door de opkomst van elektrische auto’s. De Mobiliteitsalliantie pleitte onlangs opnieuw voor de invoer van rekeningrijden.

In het concept Klimaatakkoord is rekeningrijden ook opgenomen. In het definitieve akkoord staan drie varianten: alleen een kilometerheffing voor elektrische auto‘s, een variabel systeem voor alle wagens en een spitsheffing. Eerst is nog jaren aan voorbereiding nodig, als er is gekozen voor één variant.

Rekeningrijden kan uiteindelijk pas bij de fiscale herziening van 2025 worden ingevoerd, stelt RTL Nieuws.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.