Consumentenrecht wordt aangescherpt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zo mag je straks niet meer schermen met een uitverkoop wegens opheffing of verhuizing als dat niet zo is, je mag niet meer claimen dat een actie maar een week duurt terwijl hij langer duurt en je mag niet schermen met een aanbieding terwijl je duidelijk niet voldoende voorraad in huis hebt om alle mensen die reageren te kunnen voorzien van dat product.
Bovendien wordt gesteld dat “Een handelaar niet mag handelen in strijd met de vereisten van professionele toewijding.” “Hierover is nog veel onduidelijkheid”, zegt Arnold Koopmans, hoofd juridische dienst van Bovag. “De nieuwe wet is ongelooflijk gedetailleerd over wat straks onrechtmatig wordt, maar dan nog kan je niet met zekerheid zeggen welke gedragen eronder vallen. Immers, wanneer handel je nu eigenlijk in strijd met professionele toewijding? De komende jaren zal dat door middel van jurisprudentie duidelijk moeten worden. Zowel bij de rechter als bij de Bovag/ANWB geschillencommissie.”
Lees meer over de aanscherping van het consumentenrecht in Automotive #21, die donderdag 1 november verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Consumentenrecht wordt aangescherpt | Automotive Online

Consumentenrecht wordt aangescherpt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zo mag je straks niet meer schermen met een uitverkoop wegens opheffing of verhuizing als dat niet zo is, je mag niet meer claimen dat een actie maar een week duurt terwijl hij langer duurt en je mag niet schermen met een aanbieding terwijl je duidelijk niet voldoende voorraad in huis hebt om alle mensen die reageren te kunnen voorzien van dat product.
Bovendien wordt gesteld dat “Een handelaar niet mag handelen in strijd met de vereisten van professionele toewijding.” “Hierover is nog veel onduidelijkheid”, zegt Arnold Koopmans, hoofd juridische dienst van Bovag. “De nieuwe wet is ongelooflijk gedetailleerd over wat straks onrechtmatig wordt, maar dan nog kan je niet met zekerheid zeggen welke gedragen eronder vallen. Immers, wanneer handel je nu eigenlijk in strijd met professionele toewijding? De komende jaren zal dat door middel van jurisprudentie duidelijk moeten worden. Zowel bij de rechter als bij de Bovag/ANWB geschillencommissie.”
Lees meer over de aanscherping van het consumentenrecht in Automotive #21, die donderdag 1 november verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.