Opnieuw inval bij autobedrijf in Deventer

Inval • Het is nog onduidelijk wie er precies betrokken is bij de beslaglegging op vrijdag 14 juni.
Redactie Redactie
• Laatste update:
politie shutterstock 2022
(Foto: Shutterstock) (Shutterstock, 2022)

Er was deze vrijdag (14 juni) voor de tweede keer in een week een inval bij autobedrijf Zaza Car in Deventer, zo melden RTV Oost en De Stentor. De eigenaren van het bedrijf aan de Groningerstraat worden volgens deze lokale media verdacht van fraude met omzetbelasting, accijnsgoederen en valsheid in geschrifte.

Eerder deze week, op maandag 10 juni, viel de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (Fiod) al binnen bij het Deventerse autobedrijf. Bij deze actie werden de twee mannen van 28 en 32 jaar uit Deventer al aangehouden. Volgens de Fiod worden zij verdacht van belastingfraude door onterecht omzetbelasting terug te claimen en daarvoor valse facturen te laten opmaken, aldus De Stentor eerder deze week.

Vrijdag waren de autoriteiten dus weer terug aan de Groningerstraat, waarbij werd gekeken naar een voorraad luxe auto’s. Er zouden in het pand minimaal dertig dure, voornamelijk nieuwe auto’s staan. Op deze voertuigen is beslag gelegd. De auto’s zijn met een oplegger afgevoerd. Maandag werd er al beslag gelegd op twee Range Rovers. Ook nam de Fiod toen administratie, bankrekeningen en 45 duizend euro contant geld mee.

De Fiod initieerde de inval van maandag 10 juni, maar het is nog onduidelijk wie er precies betrokken is bij de beslaglegging op vrijdag 14 juni. Een woordvoerder van de politie vertelde tegen de De Stentor dat ‘de Fiod weer betrokken is bij de actie’ en dat de politie alleen ’ter plekke is om te controleren of alles naar behoren verloopt’. Navraag van de krant bij de Fiod leert echter dat zij niet betrokken zijn.

Autobedrijven zijn wel vaker betrokken bij fraude en criminaliteit. Zo viel vorig jaar een controleteam bij vijf autobedrijven binnen in Almelo.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.