Overleden: Jan William van Dort, oud-directeur Ferwerda

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Jan William van Dort, oud-directeur van Gebr. Ferwerda, is onlangs overleden. (Foto: Gebr. Ferwerda)

Jan William van Dort, oud-directeur van grossier Gebr. Ferwerda, is op 30 november overleden. Van Dort is 86 jaar oud geworden. Vanwege de coronamaatregelen vindt het afscheid in besloten kring plaats.

De groothandel in automaterialen en autolakken met vestigingen in Friesland en Overijssel roemt Van Dort om zijn betrokkenheid. “Wij denken met respect terug aan zijn grote inzet en betrokkenheid met het bedrijf”, zo meldt de rouwadvertentie in de Leeuwarder Courant.

Van Dort trad eind 1977 in functie als directeur, waarop een jarenlang dienstverband volgde van ruim 45 jaar. Tot zeer recent was hij, zij het op de achtergrond, nog verbonden als directeur van de grossier. Zijn zoon Jan William Krijn van Dort en dochter Ida van Dort vullen de functie nu gezamenlijk in.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Overleden: Jan William van Dort, oud-directeur Ferwerda | Automotive Online

Overleden: Jan William van Dort, oud-directeur Ferwerda

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Jan William van Dort, oud-directeur van Gebr. Ferwerda, is onlangs overleden. (Foto: Gebr. Ferwerda)

Jan William van Dort, oud-directeur van grossier Gebr. Ferwerda, is op 30 november overleden. Van Dort is 86 jaar oud geworden. Vanwege de coronamaatregelen vindt het afscheid in besloten kring plaats.

De groothandel in automaterialen en autolakken met vestigingen in Friesland en Overijssel roemt Van Dort om zijn betrokkenheid. “Wij denken met respect terug aan zijn grote inzet en betrokkenheid met het bedrijf”, zo meldt de rouwadvertentie in de Leeuwarder Courant.

Van Dort trad eind 1977 in functie als directeur, waarop een jarenlang dienstverband volgde van ruim 45 jaar. Tot zeer recent was hij, zij het op de achtergrond, nog verbonden als directeur van de grossier. Zijn zoon Jan William Krijn van Dort en dochter Ida van Dort vullen de functie nu gezamenlijk in.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.