Grossier Broekhuizen koopt Tinnemans

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Jan Tinnemans (links) verkoopt zijn bedrijf aan Dirk Noppen (Foto: Broekhuizen Automaterialen).

Dirk Noppen, eigenaar van automaterialengrossier Broekhuizen, heeft collega-grossier Tinnemans overgenomen. Dat meldt hij aan Automotive. Broekhuizen Automaterialen heeft zes vestigingen in Brabant onder de naam van Broekhuizen, twee onder de naam Van Breemen, Autovriend in Eersel en Autoparts Son in Son en Breugel.

Tinnemans heeft eveneens zes vestigingen, in de regio Oost-Brabant en Limburg. Beide bedrijven zijn lid van Vrooam, een keten van onafhankelijke grossiers waarvan Fource de preferred supplier is. De overname is vanaf deze maand.

Schaalgrootte

Volgens Van Noppen is schaalgrootte nodig om in de huidige onderdelenmarkt te kunnen blijven meedoen, maar anderzijds gelooft hij ook in de kracht van een familiebedrijf. “Gezamenlijk gaat de omzet door de 30 miljoen euro. Die omvang is ook nodig om aantrekkelijk te kunnen inkopen, wat in deze tijdens sowieso lastig is door de onderdelenschaarste en ook heb je voldoende vestigingen nodig om de kosten te spreiden.”

Tinnemans zelf is al met pensioen, zijn zoon en dochter die in de zaak actief waren gaan mee naar Broekhuizen, evenals het 69 personen tellende personeelsbestand. “Het is in deze tijd óf zelf de omvang van je bedrijf vergroten, óf een overnamekandidaat te zoeken. De familie Tinnemans koos dat laatste”, zegt Noppen. “De bedrijfsculturen sluiten op elkaar aan: we zijn beide familiebedrijven en dat zal zo blijven. Ik kom zelf ook nog persoonlijk bij de klanten langs en dat wordt zeer gewaardeerd.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Grossier Broekhuizen koopt Tinnemans | Automotive Online

Grossier Broekhuizen koopt Tinnemans

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Jan Tinnemans (links) verkoopt zijn bedrijf aan Dirk Noppen (Foto: Broekhuizen Automaterialen).

Dirk Noppen, eigenaar van automaterialengrossier Broekhuizen, heeft collega-grossier Tinnemans overgenomen. Dat meldt hij aan Automotive. Broekhuizen Automaterialen heeft zes vestigingen in Brabant onder de naam van Broekhuizen, twee onder de naam Van Breemen, Autovriend in Eersel en Autoparts Son in Son en Breugel.

Tinnemans heeft eveneens zes vestigingen, in de regio Oost-Brabant en Limburg. Beide bedrijven zijn lid van Vrooam, een keten van onafhankelijke grossiers waarvan Fource de preferred supplier is. De overname is vanaf deze maand.

Schaalgrootte

Volgens Van Noppen is schaalgrootte nodig om in de huidige onderdelenmarkt te kunnen blijven meedoen, maar anderzijds gelooft hij ook in de kracht van een familiebedrijf. “Gezamenlijk gaat de omzet door de 30 miljoen euro. Die omvang is ook nodig om aantrekkelijk te kunnen inkopen, wat in deze tijdens sowieso lastig is door de onderdelenschaarste en ook heb je voldoende vestigingen nodig om de kosten te spreiden.”

Tinnemans zelf is al met pensioen, zijn zoon en dochter die in de zaak actief waren gaan mee naar Broekhuizen, evenals het 69 personen tellende personeelsbestand. “Het is in deze tijd óf zelf de omvang van je bedrijf vergroten, óf een overnamekandidaat te zoeken. De familie Tinnemans koos dat laatste”, zegt Noppen. “De bedrijfsculturen sluiten op elkaar aan: we zijn beide familiebedrijven en dat zal zo blijven. Ik kom zelf ook nog persoonlijk bij de klanten langs en dat wordt zeer gewaardeerd.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.