Nieuwe BMW-baas Zipse treedt half augustus al aan

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Nieuwe BMW-baas Zipse treedt half augustus al aan

Harald Krüger treedt per die datum terug als CEO en vertrekt ook uit de raad van bestuur. Eerder werd de indruk gewekt dat Krüger nog een jaar zou uitdienen maar nu is duidelijk dat hij al over een goede drie weken zijn biezen pakt. Krüger heeft BMW officieel zelf laten weten dat hij geen tweede termijn als bestuursvoorzitter nastreeft.

Zipse is afgelopen vrijdag door de raad van toezicht benoemd tijdens een vergadering in het Amerikaanse Spartanburg, South-Caroline. Daar is de grootste fabriek van BMW in de wereld gevestigd. “Met Oliver Zipse treedt een doortastende strategische en analytische leider aan als bestuursvoorzitter. Hij brengt de BMW Groep vers momentum bij het vormgeven van de mobiliteit van de toekomst,” aldus Norbert Reithofer, voorzitter van de raad van toezicht. De nieuwe topman begon zijn loopbaan in 1991 bij BMW als stagiaire en heeft zich in de loop der jaren via een reeks functies opgewerkt tot de raad van bestuur waar hij sinds 2015 deel van uitmaakt. Reithofer sprak nog wel zijn grote waardering uit aan Harald Krüger voor ‘de vele jaren succesvol werk’. Zoals de zaken er nu voorstaan zal hij geen zetel krijgen in de raad van toezicht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Nieuwe BMW-baas Zipse treedt half augustus al aan | Automotive Online

Nieuwe BMW-baas Zipse treedt half augustus al aan

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Nieuwe BMW-baas Zipse treedt half augustus al aan

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.