Elon Musk verbiedt iPhones bij Tesla als Apple Chatgpt gebruikt

AI • Later dit jaar wil Apple Chatgpt in het nieuwe besturingssysteem iOS 18 implementeren.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Tesla-ceo Elon Musk. (Foto: Shutterstock)

Elon Musk verbiedt het gebruik van Apple-apparaten bij Tesla als de softwaregigant gebruik gaat maken van AI-chatbot Chatgpt van OpenAI, zo meldt ANP. De Tesla-ceo ziet hierin een ‘onacceptabel groot veiligheidsrisico’, zo schreef hij op zijn socialmediaplatform X. Verder zegt hij dat Apple ‘geen benul heeft wat er met informatie gebeurt die in handen komt van OpenAI’.

Apple kondigde maandag een samenwerking aan met het bedrijf voor kunstmatige intelligentie OpenAI, waarbij Apple-gebruikers toegang krijgen tot Chatgpt via de digitale assistent Siri. Dat zou later dit jaar mogelijk moeten worden bij het nieuwe besturingssysteem iOS 18 van Apple.

AI in de autobranche

De automotive krijgt steeds meer te maken met AI. Zo stond het Nationaal Automotive Congres deels in teken van AI. Bezoekers en sprekers gaven in de Automotive-videoreportage hun meningen over hoe AI op het moment gebruik wordt binnen de autobranche. Ook werden kansen voor de toekomst geschetst. Zo verwacht Ayvens in 2026 meer AI in de bedrijfsvoering te gaan invoeren. “Er zijn veel kansen in onze industrie om AI te gebruiken”, vertelde Tim Albertens, ceo van Ayvens, tijdens zijn spreeksessie op het NAC.

Las Vegas

Ook de CES Technology stond in teken van AI. Tijdens de CES in Las Vegas presenteerden automakers nieuwe AI-technologieën voor hun toekomstige modellen. Zo investeren autobedrijven in verschillende spraaksoftwares, en zetten daarmee in op verschillende AI-ontwikkelaars. Zo kondigde Volkswagen tijdens de show aan dat het voor de spraakgestuurde assistentie van ChatGPT in zijn modellen gaat. VW werkt daarin samen met het Amerikaanse softwarebedrijf Cerence.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Elon Musk verbiedt iPhones bij Tesla als Apple Chatgpt gebruikt | Automotive Online

Elon Musk verbiedt iPhones bij Tesla als Apple Chatgpt gebruikt

AI • Later dit jaar wil Apple Chatgpt in het nieuwe besturingssysteem iOS 18 implementeren.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Tesla-ceo Elon Musk. (Foto: Shutterstock)

Elon Musk verbiedt het gebruik van Apple-apparaten bij Tesla als de softwaregigant gebruik gaat maken van AI-chatbot Chatgpt van OpenAI, zo meldt ANP. De Tesla-ceo ziet hierin een ‘onacceptabel groot veiligheidsrisico’, zo schreef hij op zijn socialmediaplatform X. Verder zegt hij dat Apple ‘geen benul heeft wat er met informatie gebeurt die in handen komt van OpenAI’.

Apple kondigde maandag een samenwerking aan met het bedrijf voor kunstmatige intelligentie OpenAI, waarbij Apple-gebruikers toegang krijgen tot Chatgpt via de digitale assistent Siri. Dat zou later dit jaar mogelijk moeten worden bij het nieuwe besturingssysteem iOS 18 van Apple.

AI in de autobranche

De automotive krijgt steeds meer te maken met AI. Zo stond het Nationaal Automotive Congres deels in teken van AI. Bezoekers en sprekers gaven in de Automotive-videoreportage hun meningen over hoe AI op het moment gebruik wordt binnen de autobranche. Ook werden kansen voor de toekomst geschetst. Zo verwacht Ayvens in 2026 meer AI in de bedrijfsvoering te gaan invoeren. “Er zijn veel kansen in onze industrie om AI te gebruiken”, vertelde Tim Albertens, ceo van Ayvens, tijdens zijn spreeksessie op het NAC.

Las Vegas

Ook de CES Technology stond in teken van AI. Tijdens de CES in Las Vegas presenteerden automakers nieuwe AI-technologieën voor hun toekomstige modellen. Zo investeren autobedrijven in verschillende spraaksoftwares, en zetten daarmee in op verschillende AI-ontwikkelaars. Zo kondigde Volkswagen tijdens de show aan dat het voor de spraakgestuurde assistentie van ChatGPT in zijn modellen gaat. VW werkt daarin samen met het Amerikaanse softwarebedrijf Cerence.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.