Audi stelt Bram Schot aan als voorzitter Raad van Bestuur

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Bram Schot was al een half jaar de interim-topman van het concern. (Foto: Audi)

De Raad van Toezicht van Audi heeft Bram Schot aangesteld als nieuwe topman van het concern. Schot begint op 1 januari in zijn nieuwe rol. Hij is de opvolger van Rubert Stadler, die eerder dit jaar werd gearresteerd voor zijn rol in het sjoemeldieselschandaal. Stadler zat in totaal vier maanden vast.

Schot was al interim-ceo bij het concern. Zijn definitieve aanstelling lag in de lijn der verwachting. Hij blijft vooralsnog ook verantwoordelijk voor sales & marketing.

Lees hier een interview met Schot over de EV-ambities van Audi.

Herbert Diess, voorzitter van de Raad van Toezicht van Audi en ceo van de Volkswagen Groep stelt dat met de benoeming er een belangrijke basis ligt onder de toekomst van Audi. “Schot heeft in de afgelopen maanden al overtuigend werk afgeleverd. Hij zet vaart achter de veranderingen in cultuur van zijn team en gaat huidige uitdagingen effectief te lijf. Met een sterk mandaat is hij in staat om de verandering van Audi verder te versnellen en het merk naar nieuwe successen te leiden”, aldus Diess.

Onder Audi AG vallen ook de merken Ducati en Lamborghini.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Audi stelt Bram Schot aan als voorzitter Raad van Bestuur | Automotive Online

Audi stelt Bram Schot aan als voorzitter Raad van Bestuur

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Bram Schot was al een half jaar de interim-topman van het concern. (Foto: Audi)

De Raad van Toezicht van Audi heeft Bram Schot aangesteld als nieuwe topman van het concern. Schot begint op 1 januari in zijn nieuwe rol. Hij is de opvolger van Rubert Stadler, die eerder dit jaar werd gearresteerd voor zijn rol in het sjoemeldieselschandaal. Stadler zat in totaal vier maanden vast.

Schot was al interim-ceo bij het concern. Zijn definitieve aanstelling lag in de lijn der verwachting. Hij blijft vooralsnog ook verantwoordelijk voor sales & marketing.

Lees hier een interview met Schot over de EV-ambities van Audi.

Herbert Diess, voorzitter van de Raad van Toezicht van Audi en ceo van de Volkswagen Groep stelt dat met de benoeming er een belangrijke basis ligt onder de toekomst van Audi. “Schot heeft in de afgelopen maanden al overtuigend werk afgeleverd. Hij zet vaart achter de veranderingen in cultuur van zijn team en gaat huidige uitdagingen effectief te lijf. Met een sterk mandaat is hij in staat om de verandering van Audi verder te versnellen en het merk naar nieuwe successen te leiden”, aldus Diess.

Onder Audi AG vallen ook de merken Ducati en Lamborghini.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.