Niesink directeur Bovag, Burgman treedt terug

Redactie Redactie
• Laatste update:

Burgman verlaat Bovag niet, hij wordt directeur externe betrekkingen en blijft verantwoordelijk voor de lobby en belangenbehartiging. Hij wordt coach en raadgever voor het team van public affairs en belangenbehartiging, waar onder andere Rogier Kuin onder valt.

Vorige maand werd Burgman nog verkozen tot machtigste automan van het jaar. Hij dankt die positie aan zijn lobbywerk. De rol op de voorgrond wordt overgenomen door bondsvoorzitter Bertho Eckhardt. Hij wordt het boegbeeld van de vereniging en zal in de toekomst vaker in de pers te zien en te horen zijn.

Buitenwereld
Peter Niesink heeft erg veel zin in zijn nieuwe rol als algemeen directeur. Die rol zal hij combineren met zijn huidige functie van directeur verenigingszaken. De komende dagen wordt met het team binnen Bovag de wisseling en de interne uitvoering besproken. “Het was een grote wens van me dat Koos Burgman aan Bovag verbonden zou blijven. Het is uniek hoe hij de belangenbehartiging en public affairs oppakt in de branche en hij heeft veel betekend voor Bovag. Voor de buitenwereld komt het nieuws misschien als een verrassing, maar intern zijn we het al een tijd zorgvuldig aan het voorbereiden.”

Vernieuwing van de top
Burgman legt uit dat Peter Niesink anderhalf jaar geleden is binnengehaald om uiteindelijk het stokje over te nemen. “We zijn sinds die tijd bezig met het vernieuwingsproces en de juiste mensen zitten nu op de juiste plaats. We hebben een nieuwe visie en binnenkort een nieuw bestuursmodel. Dan is het ook tijd voor vernieuwing van de top van de organisatie. Ik heb twintig jaar de leiding gehad van het apparaat van de vereniging en dan is het wel eens tijd dat aan een ander over te dragen. Zelf blijf ik nog enkele jaren betrokken bij Bovag.”

Vorige week maakte Arnold Koopmans ook al bekend te stoppen als hoofd juridische zaken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Niesink directeur Bovag, Burgman treedt terug | Automotive Online

Niesink directeur Bovag, Burgman treedt terug

Redactie Redactie
• Laatste update:

Burgman verlaat Bovag niet, hij wordt directeur externe betrekkingen en blijft verantwoordelijk voor de lobby en belangenbehartiging. Hij wordt coach en raadgever voor het team van public affairs en belangenbehartiging, waar onder andere Rogier Kuin onder valt.

Vorige maand werd Burgman nog verkozen tot machtigste automan van het jaar. Hij dankt die positie aan zijn lobbywerk. De rol op de voorgrond wordt overgenomen door bondsvoorzitter Bertho Eckhardt. Hij wordt het boegbeeld van de vereniging en zal in de toekomst vaker in de pers te zien en te horen zijn.

Buitenwereld
Peter Niesink heeft erg veel zin in zijn nieuwe rol als algemeen directeur. Die rol zal hij combineren met zijn huidige functie van directeur verenigingszaken. De komende dagen wordt met het team binnen Bovag de wisseling en de interne uitvoering besproken. “Het was een grote wens van me dat Koos Burgman aan Bovag verbonden zou blijven. Het is uniek hoe hij de belangenbehartiging en public affairs oppakt in de branche en hij heeft veel betekend voor Bovag. Voor de buitenwereld komt het nieuws misschien als een verrassing, maar intern zijn we het al een tijd zorgvuldig aan het voorbereiden.”

Vernieuwing van de top
Burgman legt uit dat Peter Niesink anderhalf jaar geleden is binnengehaald om uiteindelijk het stokje over te nemen. “We zijn sinds die tijd bezig met het vernieuwingsproces en de juiste mensen zitten nu op de juiste plaats. We hebben een nieuwe visie en binnenkort een nieuw bestuursmodel. Dan is het ook tijd voor vernieuwing van de top van de organisatie. Ik heb twintig jaar de leiding gehad van het apparaat van de vereniging en dan is het wel eens tijd dat aan een ander over te dragen. Zelf blijf ik nog enkele jaren betrokken bij Bovag.”

Vorige week maakte Arnold Koopmans ook al bekend te stoppen als hoofd juridische zaken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.