Betere wegligging voor campers, caravans en auto’s

Brand story • De Bilstein B6 Camper Advanced met innovatieve DampMatic-technologie zorgt voor merkbaar betere rijeigenschappen.
Foto: Bilstein

De schokdempers van campers, caravans en ook auto’s worden vaak zwaar belast, veelal door zware inbouwapparatuur of een zware belading. Hiervoor biedt Bilstein de oplossing. Naast de Bilstein B6 voor getrokken of zwaar beladen voertuigen, zijn sinds 2022 ook de high-performance schokdempers Bilstein B6 Camper en B6 Camper Advanced leverbaar.

Bij tot camper omgebouwde bestelwagens, blijft het chassis van de bestelwagen vaak behouden. Dit kan gevolgen hebben voor het rijgedrag. De standaard vervangende schokdemper B6 Camper zorgt voor een hoge tractie en een nauwkeurige wegligging met optimale grip. Daarnaast wordt het rijgeluid verminderd en daarmee het rijcomfort verhoogd.

De Bilstein B6 Camper Advanced met innovatieve DampMatic-technologie zorgt voor merkbaar betere roleigenschappen. Daarbij reageert een cilindrische regelschuif op de doorgegeven trillingen en selecteert automatisch een van de twee karakteristieken. In de „zachte stand“ stroomt de demperolie door zowel de hoofdzuiger als de DampMatic-bypass. In de „strakkere stand“ is de laatste gesloten.

De gasdrukschokdemper Bilstein B6 voor personen- en bestelwagens is ideaal voor het verbeteren van het rijgedrag van een voertuig zonder op comfort te hoeven inleveren. Juist bij het uitwijken of in S-bochten kan een “ongedempte” auto gevaarlijk gaan slingeren. Of het nu met de caravan of fietsendrager is: de krachten die in gevaarlijke situaties op de trekhaak worden uitgeoefend, kunnen al snel teveel zijn voor standaard schokdempers.

Alle productinformatie staat ook op camper.bilstein.com.

Meer lezen over Kamperen

Betere wegligging voor campers, caravans en auto’s | Automotive Online

Betere wegligging voor campers, caravans en auto’s

Brand story • De Bilstein B6 Camper Advanced met innovatieve DampMatic-technologie zorgt voor merkbaar betere rijeigenschappen.
Foto: Bilstein

De schokdempers van campers, caravans en ook auto’s worden vaak zwaar belast, veelal door zware inbouwapparatuur of een zware belading. Hiervoor biedt Bilstein de oplossing. Naast de Bilstein B6 voor getrokken of zwaar beladen voertuigen, zijn sinds 2022 ook de high-performance schokdempers Bilstein B6 Camper en B6 Camper Advanced leverbaar.

Bij tot camper omgebouwde bestelwagens, blijft het chassis van de bestelwagen vaak behouden. Dit kan gevolgen hebben voor het rijgedrag. De standaard vervangende schokdemper B6 Camper zorgt voor een hoge tractie en een nauwkeurige wegligging met optimale grip. Daarnaast wordt het rijgeluid verminderd en daarmee het rijcomfort verhoogd.

De Bilstein B6 Camper Advanced met innovatieve DampMatic-technologie zorgt voor merkbaar betere roleigenschappen. Daarbij reageert een cilindrische regelschuif op de doorgegeven trillingen en selecteert automatisch een van de twee karakteristieken. In de „zachte stand“ stroomt de demperolie door zowel de hoofdzuiger als de DampMatic-bypass. In de „strakkere stand“ is de laatste gesloten.

De gasdrukschokdemper Bilstein B6 voor personen- en bestelwagens is ideaal voor het verbeteren van het rijgedrag van een voertuig zonder op comfort te hoeven inleveren. Juist bij het uitwijken of in S-bochten kan een “ongedempte” auto gevaarlijk gaan slingeren. Of het nu met de caravan of fietsendrager is: de krachten die in gevaarlijke situaties op de trekhaak worden uitgeoefend, kunnen al snel teveel zijn voor standaard schokdempers.

Alle productinformatie staat ook op camper.bilstein.com.

Meer lezen over Kamperen