RDC voegt EV Database toe aan voertuigdata

RDC • De toevoeging van deze EV-informatie past bij de trend naar meer duurzame mobiliteit.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Ondertekening van het contract (Foto: Bovemij)

Dataleverancier RDC, onderdeel van Bovemij, gaat samenwerken met EV Database om specifieke kenmerken van elektrische voertuigen toe te voegen aan hun voertuigdata. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

Deze extra informatie zal worden gebruikt om autoadvertenties vollediger en betrouwbaarder te maken, en om op maat gemaakte autoverzekeringen te ontwikkelen. De toevoeging van deze informatie past bij de trend naar meer duurzame mobiliteit en draagt bij aan de overgang naar elektrisch rijden, aldus RDC.

EV Database houdt een database bij met een breed scala aan informatie over alle elektrische voertuigen op de Nederlandse markt. “Door deze samenwerking kunnen de klanten van RDC profiteren van de betrouwbare EV-specifieke data van EV Database zonder dat hiervoor nieuwe koppelingen of losse integraties nodig zijn”, aldus Arne Brethouwer, medeoprichter van EV Database.

RDC voegt EV Database toe aan voertuigdata | Automotive Online

RDC voegt EV Database toe aan voertuigdata

RDC • De toevoeging van deze EV-informatie past bij de trend naar meer duurzame mobiliteit.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Ondertekening van het contract (Foto: Bovemij)

Dataleverancier RDC, onderdeel van Bovemij, gaat samenwerken met EV Database om specifieke kenmerken van elektrische voertuigen toe te voegen aan hun voertuigdata. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

Deze extra informatie zal worden gebruikt om autoadvertenties vollediger en betrouwbaarder te maken, en om op maat gemaakte autoverzekeringen te ontwikkelen. De toevoeging van deze informatie past bij de trend naar meer duurzame mobiliteit en draagt bij aan de overgang naar elektrisch rijden, aldus RDC.

EV Database houdt een database bij met een breed scala aan informatie over alle elektrische voertuigen op de Nederlandse markt. “Door deze samenwerking kunnen de klanten van RDC profiteren van de betrouwbare EV-specifieke data van EV Database zonder dat hiervoor nieuwe koppelingen of losse integraties nodig zijn”, aldus Arne Brethouwer, medeoprichter van EV Database.