Bovag: Norm voor tegemoetkoming energiekosten te hoog

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

De meeste Bovag-leden zullen, zoals het er nu naar uitziet, geen gebruik kunnen maken van de zogenoemde TEK, de Tegemoetkoming EnergieKosten, voor het MKB. Dat meldt Bovag vandaag.

Bovag is ontstemd dat de norm zo hoog uitvalt. “Zelfs voor energie-intensieve ondernemingen als schadeherstelbedrijven zal het kantje boord zijn of ze in aanmerking komen voor steun. Te bizar voor woorden. Te meer daar die bedrijven de grootste moeite hebben om de zeer hoge energiekosten door te berekenen. Een sector dreigt de nek om gedraaid te worden”, zegt voorzitter Han ten Broeke. 

Bovag zal de komende tijd de details van de voorgestelde regeling analyseren en de impact in kaart brengen. Tegelijkertijd wordt de lobby geïntensiveerd, samen met MKB Nederland. De regeling moet nog door de Tweede Kamer worden besproken. “Doel daarvan is om de 12,5 procentsnorm terug te brengen tot reële proporties ergens in de orde van 7,5 procent. De uitkomsten van het onderzoek naar de impact van de hogere energierekeningen in diverse sectoren zal daarbij van pas komen. Die uitkomsten worden binnen enkele dagen verwacht”, aldus Bovag.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Bovag: Norm voor tegemoetkoming energiekosten te hoog | Automotive Online

Bovag: Norm voor tegemoetkoming energiekosten te hoog

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

De meeste Bovag-leden zullen, zoals het er nu naar uitziet, geen gebruik kunnen maken van de zogenoemde TEK, de Tegemoetkoming EnergieKosten, voor het MKB. Dat meldt Bovag vandaag.

Bovag is ontstemd dat de norm zo hoog uitvalt. “Zelfs voor energie-intensieve ondernemingen als schadeherstelbedrijven zal het kantje boord zijn of ze in aanmerking komen voor steun. Te bizar voor woorden. Te meer daar die bedrijven de grootste moeite hebben om de zeer hoge energiekosten door te berekenen. Een sector dreigt de nek om gedraaid te worden”, zegt voorzitter Han ten Broeke. 

Bovag zal de komende tijd de details van de voorgestelde regeling analyseren en de impact in kaart brengen. Tegelijkertijd wordt de lobby geïntensiveerd, samen met MKB Nederland. De regeling moet nog door de Tweede Kamer worden besproken. “Doel daarvan is om de 12,5 procentsnorm terug te brengen tot reële proporties ergens in de orde van 7,5 procent. De uitkomsten van het onderzoek naar de impact van de hogere energierekeningen in diverse sectoren zal daarbij van pas komen. Die uitkomsten worden binnen enkele dagen verwacht”, aldus Bovag.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.