PB Holding (v/h Stern Groep) boekt winst dankzij Bovemij

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Stern boekte een kleine winst in het eerste halfjaar van 2022. (Foto: Stern)

PB Holding (voorheen Stern Groep NV) maakt bekend dat in H1 een winst voor belastingen heeft geboekt van 191 duizend euro. Vanwege het nog aanwezige niet gewaardeerde fiscaal compensabele verlies is het resultaat voor en na belastingen gelijk. Omdat Stern kortgeleden werd overgenomen door Hedin en het nog niet eerder de jaarcijfers hoefde te publiceren, is het niet duidelijk hoe deze cijfers zich verhouden tot eerdere jaren.

De opbrengst uit kapitaalbelangen van 234 duizend euro is voornamelijk het saldo van het van Bovemij ontvangen dividend over 2021 van 705.500 euro en het bedrag van de afwaardering van financiële vaste activa van € 471.500. PB Holding heeft  een belang van 5,3 procent in certificaten van aandelen in Bovemij.

De afwaardering is voornamelijk het gevolg van de lagere waardering van 515 duizend certificaten van aandelen in Bovemij. In augustus werd bekend dat Bovemij in het eerste halfjaar een verlies leed van 5 miljoen euro.

De balans per 30 juni 2022 laat een eigen vermogen zien van 20,1 miljoen euro. De liquide middelen belopen per 30 juni 2022 een bedrag van 1,6 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

PB Holding (v/h Stern Groep) boekt winst dankzij Bovemij | Automotive Online

PB Holding (v/h Stern Groep) boekt winst dankzij Bovemij

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Stern boekte een kleine winst in het eerste halfjaar van 2022. (Foto: Stern)

PB Holding (voorheen Stern Groep NV) maakt bekend dat in H1 een winst voor belastingen heeft geboekt van 191 duizend euro. Vanwege het nog aanwezige niet gewaardeerde fiscaal compensabele verlies is het resultaat voor en na belastingen gelijk. Omdat Stern kortgeleden werd overgenomen door Hedin en het nog niet eerder de jaarcijfers hoefde te publiceren, is het niet duidelijk hoe deze cijfers zich verhouden tot eerdere jaren.

De opbrengst uit kapitaalbelangen van 234 duizend euro is voornamelijk het saldo van het van Bovemij ontvangen dividend over 2021 van 705.500 euro en het bedrag van de afwaardering van financiële vaste activa van € 471.500. PB Holding heeft  een belang van 5,3 procent in certificaten van aandelen in Bovemij.

De afwaardering is voornamelijk het gevolg van de lagere waardering van 515 duizend certificaten van aandelen in Bovemij. In augustus werd bekend dat Bovemij in het eerste halfjaar een verlies leed van 5 miljoen euro.

De balans per 30 juni 2022 laat een eigen vermogen zien van 20,1 miljoen euro. De liquide middelen belopen per 30 juni 2022 een bedrag van 1,6 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.