‘Ruim 80 procent van jeugd kiest voor elektrisch of hybride’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
In Nederland geeft 72,6 procent van de ondervraagden de voorkeur aan elektrisch/hybride. (foto: Shutterstock)

82,6 procent van de kinderen tussen 8 en 16 jaar oud is van plan om een ​​elektrische of hybride auto te rijden, wanneer ze daar oud genoeg voor zijn. 

Dit concludeert laadpalenleverancier ABB E-mobility op basis van een wereldwijd onderzoek in 10 landen onder 2500 ouders (met kinderen van 8-16 jaar) en 2500 kinderen (8-16 jaar). Het bedrijf vroeg hen naar hun opvattingen over duurzaamheid en in het bijzonder e-mobiliteit. 

Opgevoed

Bijna de helft van de kinderen heeft tegen hun ouders gezegd dat ze milieubewuster moeten zijn. 58,1 procent van de ouders zegt dat ze door hun kinderen beter zijn ‘opgevoed’ op het gebied van milieukwesties. “Het is daarom niet verwonderlijk dat slechts 15,8 procent van de ouders aangeeft dat ze, bij aanschaf binnen drie jaar, een diesel- of benzineauto zouden kopen,” aldus ABB in een verklaring. Onder meer door die extra vraag zijn de vraagprijzen van elektrische auto’s het afgelopen jaar het hardst gestegen.

Nederland

Deze trend naar schonere mobiliteit is vooral sterk in China, concludeert ABB. 97,8 procent geeft daar de voorkeur aan elektrisch/hybride. In Nederland ligt dat percentage op 72,6 procent; ongeveer even hoog als in Duitsland (74,2 procent). Respondenten uit landen als Frankrijk (82,8 procent), Noorwegen (89,2 procent) en Zwitserland (83,6 procent) hebben in Europa volgens ABB ‘duidelijk hogere ambities’. Autotelex concludeerde deze week dat hybrides op dit moment de restwaardewinnaars zijn.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.