Friese autobedrijven in de as gelegd: ‘Dit is een nieuw hoofdstuk’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De getroffen bedrijven zijn autohandel B&T Occasions en Automaterialen de Skieding. (foto: Pexels)

In de nacht van zaterdag op zondag zijn autohandel B&T Occasions en Automaterialen de Skieding getroffen door een grote uitslaande brand. Beide bedrijven zijn volledig uitgebrand, maar de brandweer heeft wel voorkomen dat de brand oversloeg naar omliggende panden.

Bij het nablussen bleek dat er vaten met olie zijn geknapt en dat olie in het riool liep. Daarom is het riool gedeeltelijk afgesloten, zo meldt De Telegraaf. Zondag werd dat deel leeggezogen en de olie afgevoerd.

Bij Automaterialen de Skieding zijn schade-experts druk bezig met hun onderzoek. “We hebben heel veel steun gekregen uit de omgeving,” vertelt Martin Brouwers aan Automotive. “Zondag hebben we een nieuwe locatie en bestelauto’s kunnen regelen en we zijn nu druk bezig met het opbouwen van het kantoor en de stellingen zodat we snel weer orders kunnen picken. We kunnen aankomende week het werk weer oppakken. We breien er geen eind aan na zo’n tegenslag, dit is een nieuw hoofdstuk.”

Bij B&T occasions komt het besef nu pas.Tjalling IJtsma: “Zaterdag hebben we zoals altijd alles klaargezet om er maandagmorgen weer mee verder te gaan en we sloten om kwart over 3 af. 7 uur later werden we gebeld dat alles in de brand stond, dat is zo onwerkelijk. Vrienden en collega’s bieden allemaal hulp maar we moeten eerst het onderzoek afwachten voordat we bij onze spullen mogen komen.”

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Later in het weekend ontstond er ook brand bij autobedrijf Millbrook’s in Nunen.