Vakgarage Van Dijk in Heerhugowaard door brand verwoest

Brand • De oorzaak van de brand is nog onbekend.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(foto: Shutterstock)

Afgelopen nacht is het bedrijfspand van Vakgarage Van Dijk in Heerhugowaard volledig door brand verwoest. De brand brak rond 22.30 door nog onbekende oorzaak uit en groeide snel uit tot een zeer grote, uitslaande brand, meldt de Veiligheidsregio. Er was niemand in het pand aanwezig en er zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt om het vuur te blussen. Daarbij werd vooral ingezet op het behoud van aangrenzende panden. Wegens de grote rookontwikkeling heeft de politie enige tijd de N242 afgesloten. Omwonenden kregen via een NL-alert het advies ramen en deuren gesloten te houden en vooral niet naar de brand toe te komen.

Dagblad Dijk en Waard meldt dat het vuur mede door de harde wind snel om zich heen greep. De brandweer had dan ook de grootst mogelijke moeite deze te bestrijden. Tenminste vier spuitwagens en een hoogwerker werden ingezet. Het pand van Vakgarage Van Dijk kon al snel als verloren worden beschouwd.

Brandstoffen

Brand bij autobedrijven komt regelmatig voor en kan snel uitgroeien tot een grote brand. Veel autobedrijven bewaren brandstof, olie en banden. Tien dagen geleden ontstond door een ontploffing brand bij Garage Brothers in Utrecht.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.