Aandeelhouders Bovemij akkoord met inkoop certificaten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Bovemij

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Bovemij gaat akkoord met het inkoopprogramma van Bovemij-certificaten. De ingekochte certificaten zullen worden ingetrokken en Bovemij zal vervolgens voor maximaal 5 miljoen euro aan aandelen aan Bovag verkopen. Dat meldt Bovemij, dat het inkoopprogramma eerder deze maand aankondigde.

In 2010 is een bedrag van 26,3 miljoen euro opgehaald door de uitgifte van certificaten aan partijen in de mobiliteitsbranche, waarbij vanaf het begin duidelijk was dat deze certificaten verhandeld konden worden via een besloten handelssysteem. Al jaren werd er gezocht naar een oplossing voor certificaathouders die hun certificaten wilden verkopen. De richtprijs waarvoor Bovemij de certificaten voornemens is in te kopen is 36,80 euro (de huidige koers ligt net boven de 20 euro). Die prijs is net als in voorgaande jaren bepaald door een onafhankelijke deskundige. De oorspronkelijke prijs per certificaat bedroeg bij de uitgifte 16 euro.

Garantie

De inschrijving voor de verkoop van certificaten loopt van 25 april tot en met 25 mei; de inkoop van de certificaten zal plaatsvinden na uitkering van het dividend. Bovemij garandeert iedere certificaathouder dat zij ten minste 5.250 certificaten zal inkopen per certificaathouder of zoveel minder als door de betreffende certificaathouders worden aangeboden. Biedt een certificaathouder meer dan 5.250 certificaten aan, dan zal het meerdere voor een pro rata deel – gebaseerd op het beschikbare budget en het aantal inschrijvingen – worden ingekocht.

Het totale rendement voor certificaathouders sinds 2010, inclusief dividend en waardestijging naar de huidige richtprijs van 36,80, bedraagt 182 procent. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Aandeelhouders Bovemij akkoord met inkoop certificaten | Automotive Online

Aandeelhouders Bovemij akkoord met inkoop certificaten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Bovemij

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Bovemij gaat akkoord met het inkoopprogramma van Bovemij-certificaten. De ingekochte certificaten zullen worden ingetrokken en Bovemij zal vervolgens voor maximaal 5 miljoen euro aan aandelen aan Bovag verkopen. Dat meldt Bovemij, dat het inkoopprogramma eerder deze maand aankondigde.

In 2010 is een bedrag van 26,3 miljoen euro opgehaald door de uitgifte van certificaten aan partijen in de mobiliteitsbranche, waarbij vanaf het begin duidelijk was dat deze certificaten verhandeld konden worden via een besloten handelssysteem. Al jaren werd er gezocht naar een oplossing voor certificaathouders die hun certificaten wilden verkopen. De richtprijs waarvoor Bovemij de certificaten voornemens is in te kopen is 36,80 euro (de huidige koers ligt net boven de 20 euro). Die prijs is net als in voorgaande jaren bepaald door een onafhankelijke deskundige. De oorspronkelijke prijs per certificaat bedroeg bij de uitgifte 16 euro.

Garantie

De inschrijving voor de verkoop van certificaten loopt van 25 april tot en met 25 mei; de inkoop van de certificaten zal plaatsvinden na uitkering van het dividend. Bovemij garandeert iedere certificaathouder dat zij ten minste 5.250 certificaten zal inkopen per certificaathouder of zoveel minder als door de betreffende certificaathouders worden aangeboden. Biedt een certificaathouder meer dan 5.250 certificaten aan, dan zal het meerdere voor een pro rata deel – gebaseerd op het beschikbare budget en het aantal inschrijvingen – worden ingekocht.

Het totale rendement voor certificaathouders sinds 2010, inclusief dividend en waardestijging naar de huidige richtprijs van 36,80, bedraagt 182 procent. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.