VDL Nedcar herstart productie

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De productie bij VDL Nedcar draait weer (foto: Shutterstock)

VDL Nedcar heeft woensdagmiddag de autoproductie in Born weer opgestart. Vandaag draaien er twee ploegen en draait de fabriek weer de normale productie, bevestigt VDL-woordvoerder Miel Timmers aan Automotive. “We hebben een veilige digitale omgeving waardoor de fabriek weer kan functioneren”, vertelt hij. In verband met de veiligheid wil hij echter niet vertellen wat zo’n omgeving inhoudt.

De Limburgse autofabriek werd precies een week geleden stilgelegd na een cyberaanval op VDL Groep. Daarbij werden grote delen van het concern getroffen. VDL telt wereldwijd 105 bedrijven. Het is nog niet duidelijk wanneer de andere VDL-bedrijven weer kunnen gaan draaien. In totaal werken bij VDL 15 duizend medewerkers. Afgelopen week kregen medewerkers van diverse VDL-bedrijven het verzoek om snipperdagen op te nemen, meldt het FD.

VDL Nedcar werd dit jaar ook al enkele malen stilgelegd wegens chiptekorten. Het bedrijf is hard op zoek naar nieuwe opdrachtgevers, omdat de productie van de Mini Clubman voor BMW eind volgend jaar stopt. Timmers meldt dat het bedrijf met diverse partijen in gesprek is, maar dat er, met uitzondering van de Amerikaanse start-up Canoo, nog geen nieuwe opdrachtgever is gevonden.  

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

VDL Nedcar herstart productie | Automotive Online

VDL Nedcar herstart productie

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De productie bij VDL Nedcar draait weer (foto: Shutterstock)

VDL Nedcar heeft woensdagmiddag de autoproductie in Born weer opgestart. Vandaag draaien er twee ploegen en draait de fabriek weer de normale productie, bevestigt VDL-woordvoerder Miel Timmers aan Automotive. “We hebben een veilige digitale omgeving waardoor de fabriek weer kan functioneren”, vertelt hij. In verband met de veiligheid wil hij echter niet vertellen wat zo’n omgeving inhoudt.

De Limburgse autofabriek werd precies een week geleden stilgelegd na een cyberaanval op VDL Groep. Daarbij werden grote delen van het concern getroffen. VDL telt wereldwijd 105 bedrijven. Het is nog niet duidelijk wanneer de andere VDL-bedrijven weer kunnen gaan draaien. In totaal werken bij VDL 15 duizend medewerkers. Afgelopen week kregen medewerkers van diverse VDL-bedrijven het verzoek om snipperdagen op te nemen, meldt het FD.

VDL Nedcar werd dit jaar ook al enkele malen stilgelegd wegens chiptekorten. Het bedrijf is hard op zoek naar nieuwe opdrachtgevers, omdat de productie van de Mini Clubman voor BMW eind volgend jaar stopt. Timmers meldt dat het bedrijf met diverse partijen in gesprek is, maar dat er, met uitzondering van de Amerikaanse start-up Canoo, nog geen nieuwe opdrachtgever is gevonden.  

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.