VDL getroffen door cyberaanval, productie deels stilgelegd

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
VDL is getroffen door een cyberaanval. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant VDL Nedcar is getroffen door een cyberaanval. Dat bevestigt woordvoerder Miel Timmers desgevraagd aan Automotive. De aanval “de gehele bedrijfsvoering raakt”: niet alleen op het hoofdkantoor in Eindhoven, maar ook op andere locaties en in andere landen waarin het bedrijf actief is.

Productie

Bij de VDL Groep werken 15 duizend mensen verdeeld over 105 verschillende bedrijven, waaronder VDL Nedcar. “Door de aanval kan er bij diverse VDL-bedrijven op dit moment niet of slechts gedeeltelijk worden geproduceerd. De gevolgen en de impact van deze aanval worden onderzocht”, meldt Timmers.

Het bedrijf had te kampen al productieproblemen vanwege het mondiale chiptekort. Vorige week werd ook dealerbedrijf Bochane Autogroep getroffen door een cyberaanval.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

VDL getroffen door cyberaanval, productie deels stilgelegd | Automotive Online

VDL getroffen door cyberaanval, productie deels stilgelegd

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
VDL is getroffen door een cyberaanval. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant VDL Nedcar is getroffen door een cyberaanval. Dat bevestigt woordvoerder Miel Timmers desgevraagd aan Automotive. De aanval “de gehele bedrijfsvoering raakt”: niet alleen op het hoofdkantoor in Eindhoven, maar ook op andere locaties en in andere landen waarin het bedrijf actief is.

Productie

Bij de VDL Groep werken 15 duizend mensen verdeeld over 105 verschillende bedrijven, waaronder VDL Nedcar. “Door de aanval kan er bij diverse VDL-bedrijven op dit moment niet of slechts gedeeltelijk worden geproduceerd. De gevolgen en de impact van deze aanval worden onderzocht”, meldt Timmers.

Het bedrijf had te kampen al productieproblemen vanwege het mondiale chiptekort. Vorige week werd ook dealerbedrijf Bochane Autogroep getroffen door een cyberaanval.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.