‘Rabobank draait opzegging autobedrijf terug’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

De Rabobank beëindigt toch niet de relatie met het autobedrijf dat eerder dit jaar de wacht is aangezegd. Dat zijn beide partijen overeengekomen tijdens het hoger beroep dat afgelopen week diende. Dat melden bronnen aan Automotive.

Zowel de Rabobank als het autobedrijf onthouden zich van commentaar.

In juli werd bekend dat het Brabantse autobedrijf een rechtszaak tegen de bank had aangespannen omdat de Rabobank de rekening van het bedrijf had opgezegd. De Rechtbank stelde de bank in het gelijk. Daartegen ging het autobedrijf in hoger beroep. Tijdens de zitting vorige week zijn beide partijen tot een vergelijk gekomen. Hoe de nieuwe afspraken tussen beide eruitzien is onbekend. 

Strenger beleid

De Rabobank meldde in juli geen autobedrijven meer als klanten te accepteren, tenzij ze een omzet van boven de 50 miljoen euro hebben. De bank wil daarnaast af van autobedrijven waarvan het vermoed dat die een (passieve) rol spelen bij witwassen en btw-fraude. Dit zorgde voor veel onrust in de branche. Of de bank zijn beleid nu opnieuw aanpast, is onbekend.

Het betreffende autobedrijf is samen met drie andere autobedrijven onderdeel van een onderzoek van de Fiod naar btw-fraude. Het bedrijf wordt niet (langer) verdacht van witwassen, meldde het in de rechtszaak tegen de bank.  

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Rabobank draait opzegging autobedrijf terug’ | Automotive Online

‘Rabobank draait opzegging autobedrijf terug’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

De Rabobank beëindigt toch niet de relatie met het autobedrijf dat eerder dit jaar de wacht is aangezegd. Dat zijn beide partijen overeengekomen tijdens het hoger beroep dat afgelopen week diende. Dat melden bronnen aan Automotive.

Zowel de Rabobank als het autobedrijf onthouden zich van commentaar.

In juli werd bekend dat het Brabantse autobedrijf een rechtszaak tegen de bank had aangespannen omdat de Rabobank de rekening van het bedrijf had opgezegd. De Rechtbank stelde de bank in het gelijk. Daartegen ging het autobedrijf in hoger beroep. Tijdens de zitting vorige week zijn beide partijen tot een vergelijk gekomen. Hoe de nieuwe afspraken tussen beide eruitzien is onbekend. 

Strenger beleid

De Rabobank meldde in juli geen autobedrijven meer als klanten te accepteren, tenzij ze een omzet van boven de 50 miljoen euro hebben. De bank wil daarnaast af van autobedrijven waarvan het vermoed dat die een (passieve) rol spelen bij witwassen en btw-fraude. Dit zorgde voor veel onrust in de branche. Of de bank zijn beleid nu opnieuw aanpast, is onbekend.

Het betreffende autobedrijf is samen met drie andere autobedrijven onderdeel van een onderzoek van de Fiod naar btw-fraude. Het bedrijf wordt niet (langer) verdacht van witwassen, meldde het in de rechtszaak tegen de bank.  

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.