Het derde Nationaal Automotive Congres vindt plaats op 16 september in Pathé Ede

Nationaal Automotive Congres | Time to live

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Jeffrey van der Vaart

No time to die. Zo luidt de titel van de allernieuwste James Bondfilm, die in april 2020 in première had moeten gaan. We gebruikten deze première als ‘kapstok’ voor het Nationaal Automotive Congres 2020. Dat zou plaatsvinden op 19 april 2020, in Pathé Ede, met als avondprogramma samen de nieuwste James Bondfilm bekijken en een filmisch thema: Reloaded. Het aardige was namelijk dat we tijdens het eerste Nationale Automotive Congres, in 2016, vooruitblikten naar 2020. Dus hoe mooi zou het zijn om tijdens de editie in 2020 te beschouwen wat er van al die plannen terecht is gekomen? Wat niemand in 2016 voorspelde, was een wereldwijde pandemie. En die betekende nogal wat voor de wereld: vooral op menselijk vlak, maar natuurlijk ook voor de automotivebranche. De nieuwverkoop stokte door lockdowns en het opschorten van de fabricage, de verhuurmarkt lag stil omdat er niet werd gereisd en de schadebranche kreeg klappen doordat minder verkeer immers minder schades betekent. En zowel ons evenement, dat normaliter zo’n 500 bezoekers trekt, als de première van de nieuwste Bondfilm, ging niet door.

Van Seumeren

De Bondfilm zal in november dit jaar alsnog zijn première krijgen, maar zolang kunnen wij al autobranche niet wachten om weer ouderwets – nou ja, met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen – te netwerken. En u te inspireren met een bomvol programma dat de volle breedte van de autobranche zal aanspreken. Zo zal Bram Schot, voormalig ceo van Audi en tegenwoordig onder andere bestuurslid bij Shell, zijn visie geven op de ontwikkelingen in de mondiale auto-industrie. Wat is de impact van het coronavirus? Welke trends zijn juist versneld en welke zullen stagneren? Ook Eric-Mark Huitema, secretaris-generaal van autofabrikantenvereniging Acea, zal ingaan op de impact van corona op de branche. En op de groene agenda van de EU en hoe die fabrikanten daarmee omgaan. Janus Smalbraak, ceo van Pon, schetst wat de mondiale trends en ontwikkelingen betekenen voor de auto- en mobiliteitsretail in Nederland. En er zijn meerdere ondernemers met een inspirerend verhaal: zoals Mark Wegh van Porsche Gelderland en de kleurrijke FC Utrecht eigenaar Frans van Seumeren.

Daarnaast analyseert Formule1 analist Robert Doornbos wat de formule 1 betekent voor de personenauto-industrie en natuurlijk maakt hij een inschatting van de kansen van Max Verstappen om de allereerste Nederlandse Formule-1 kampioen ooit te worden.

Ook kijken we over de schutting: Jacques Hoendervangers, managing director van gastheer Pathé, weet als geen ander wat de invloed van nieuwe toetreders op een bestaand businessmodel kan zijn. Concurrenten als Netflix, Youtube en Amazon zorgen voor razendsnelle veranderingen in de wereld van de cinema. Hoe gaat Pathé hiermee om, en wat zou de autobranche er van kunnen opsteken? 

Jakhalzen met flair

De dag wordt in goede banen geleid door Frank Evenblij en Erik Dijkstra, bekend van onder meer de Jakhalzen en Bureau Sport. Beide presentatoren toonden tijdens Automotive Inspiration Day in 2017 al aan met veel flair én plezier een automotive-event te kunnen hosten. Dat zal deze editie niet anders zijn.

Het thema ‘reloaded’ heeft in de afgelopen anderhalf jaar natuurlijk wel een andere lading gekregen. Na een periode waarin de mobiliteit bijna stilstond, begint de motor weer steeds sneller te draaien. De occasionverkoop breekt record na record, de nieuwverkoop is op de weg terug, de leasemarkt ziet de vraag weer toenemen en ook de schade-, banden- en verhuurbranche zien weer licht aan de horizon. Veranderingen zoals van bezit naar gebruik, elektrificatie, autonomous driving en nieuwe retailstrategieën zijn in een stroomversnelling geraakt. Kortom: het is verre van time to die, voor de mobiliteitssector. Tijd om de volgende coronahorde te nemen: ideeën uitwisselen, inspiratie opdoen en netwerken.

NAC2021: meld je nu aan

Het Nationaal Automotive Congres is hét nationale evenement voor managers en ondernemers uit alle geledingen van de autobranche: van dealer en importeur tot schadehersteller, occasionmanager, verhuurders, leasemaatschappijen en dienstverleners. Tijdens de vorige editie kregen ruim 500 bezoekers een boordevol en inspiratievol programma geserveerd, met sprekers van binnen en buiten de autobranche. Onder anderen Frank Rijkaard, Ben Tiggelaar en Victor Mids, maakten hun opwachting tijdens vorige edities van het evenement, evenals Henk van der Kwast, Paul Zekhuis en Eric Berkhof. Ook dit jaar zullen tal van topsprekers het podium betreden. Kijk voor het volledige programma op www.automotivecongres.nl. Uiteraard nemen wij de dan geldende coronamaatregelen in acht.

Het evenement vindt plaats op 16 september in Pathé Ede. Tickets zijn te bestellen via https://automotive-online.nl/nationaal-automotive-congres.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Nationaal Automotive Congres | Time to live | Automotive Online
Het derde Nationaal Automotive Congres vindt plaats op 16 september in Pathé Ede

Nationaal Automotive Congres | Time to live

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Jeffrey van der Vaart

No time to die. Zo luidt de titel van de allernieuwste James Bondfilm, die in april 2020 in première had moeten gaan. We gebruikten deze première als ‘kapstok’ voor het Nationaal Automotive Congres 2020. Dat zou plaatsvinden op 19 april 2020, in Pathé Ede, met als avondprogramma samen de nieuwste James Bondfilm bekijken en een filmisch thema: Reloaded. Het aardige was namelijk dat we tijdens het eerste Nationale Automotive Congres, in 2016, vooruitblikten naar 2020. Dus hoe mooi zou het zijn om tijdens de editie in 2020 te beschouwen wat er van al die plannen terecht is gekomen? Wat niemand in 2016 voorspelde, was een wereldwijde pandemie. En die betekende nogal wat voor de wereld: vooral op menselijk vlak, maar natuurlijk ook voor de automotivebranche. De nieuwverkoop stokte door lockdowns en het opschorten van de fabricage, de verhuurmarkt lag stil omdat er niet werd gereisd en de schadebranche kreeg klappen doordat minder verkeer immers minder schades betekent. En zowel ons evenement, dat normaliter zo’n 500 bezoekers trekt, als de première van de nieuwste Bondfilm, ging niet door.

Van Seumeren

De Bondfilm zal in november dit jaar alsnog zijn première krijgen, maar zolang kunnen wij al autobranche niet wachten om weer ouderwets – nou ja, met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen – te netwerken. En u te inspireren met een bomvol programma dat de volle breedte van de autobranche zal aanspreken. Zo zal Bram Schot, voormalig ceo van Audi en tegenwoordig onder andere bestuurslid bij Shell, zijn visie geven op de ontwikkelingen in de mondiale auto-industrie. Wat is de impact van het coronavirus? Welke trends zijn juist versneld en welke zullen stagneren? Ook Eric-Mark Huitema, secretaris-generaal van autofabrikantenvereniging Acea, zal ingaan op de impact van corona op de branche. En op de groene agenda van de EU en hoe die fabrikanten daarmee omgaan. Janus Smalbraak, ceo van Pon, schetst wat de mondiale trends en ontwikkelingen betekenen voor de auto- en mobiliteitsretail in Nederland. En er zijn meerdere ondernemers met een inspirerend verhaal: zoals Mark Wegh van Porsche Gelderland en de kleurrijke FC Utrecht eigenaar Frans van Seumeren.

Daarnaast analyseert Formule1 analist Robert Doornbos wat de formule 1 betekent voor de personenauto-industrie en natuurlijk maakt hij een inschatting van de kansen van Max Verstappen om de allereerste Nederlandse Formule-1 kampioen ooit te worden.

Ook kijken we over de schutting: Jacques Hoendervangers, managing director van gastheer Pathé, weet als geen ander wat de invloed van nieuwe toetreders op een bestaand businessmodel kan zijn. Concurrenten als Netflix, Youtube en Amazon zorgen voor razendsnelle veranderingen in de wereld van de cinema. Hoe gaat Pathé hiermee om, en wat zou de autobranche er van kunnen opsteken? 

Jakhalzen met flair

De dag wordt in goede banen geleid door Frank Evenblij en Erik Dijkstra, bekend van onder meer de Jakhalzen en Bureau Sport. Beide presentatoren toonden tijdens Automotive Inspiration Day in 2017 al aan met veel flair én plezier een automotive-event te kunnen hosten. Dat zal deze editie niet anders zijn.

Het thema ‘reloaded’ heeft in de afgelopen anderhalf jaar natuurlijk wel een andere lading gekregen. Na een periode waarin de mobiliteit bijna stilstond, begint de motor weer steeds sneller te draaien. De occasionverkoop breekt record na record, de nieuwverkoop is op de weg terug, de leasemarkt ziet de vraag weer toenemen en ook de schade-, banden- en verhuurbranche zien weer licht aan de horizon. Veranderingen zoals van bezit naar gebruik, elektrificatie, autonomous driving en nieuwe retailstrategieën zijn in een stroomversnelling geraakt. Kortom: het is verre van time to die, voor de mobiliteitssector. Tijd om de volgende coronahorde te nemen: ideeën uitwisselen, inspiratie opdoen en netwerken.

NAC2021: meld je nu aan

Het Nationaal Automotive Congres is hét nationale evenement voor managers en ondernemers uit alle geledingen van de autobranche: van dealer en importeur tot schadehersteller, occasionmanager, verhuurders, leasemaatschappijen en dienstverleners. Tijdens de vorige editie kregen ruim 500 bezoekers een boordevol en inspiratievol programma geserveerd, met sprekers van binnen en buiten de autobranche. Onder anderen Frank Rijkaard, Ben Tiggelaar en Victor Mids, maakten hun opwachting tijdens vorige edities van het evenement, evenals Henk van der Kwast, Paul Zekhuis en Eric Berkhof. Ook dit jaar zullen tal van topsprekers het podium betreden. Kijk voor het volledige programma op www.automotivecongres.nl. Uiteraard nemen wij de dan geldende coronamaatregelen in acht.

Het evenement vindt plaats op 16 september in Pathé Ede. Tickets zijn te bestellen via https://automotive-online.nl/nationaal-automotive-congres.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.