VDL Nedcar voert opnieuw productiestop in vanwege chiptekort

chiptekort • Zo’n drieduizend medewerkers zullen het werk deze week twee dagen neerleggen.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
VDL Nedcar moet opnieuw een productiestop afkondigen vanwege het chiptekort. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant VDL Nedcar heeft besloten om donderdag en vrijdag de productie stil te leggen vanwege de aanhoudende schaarste aan elektronische componenten. Dat bevestigt woordvoerder Miel Timmers van VDL Groep aan Automotive.

“We bekijken de situatie per week en zijn constant in gesprek met onze opdrachtgever BMW”, zegt Timmers. “Het is heel onzeker hoe lang dit probleem zal aanhouden.” VDL Nedcar doet geen uitspraken over de omvang van de verloren productie en meldt dat in overleg met het personeel wordt bekeken hoe achterstand kan worden ingehaald. De productieorder van de Duitse autofabrikant in Born wordt in 2023 beëindigd.

VDL Nedcar voerde eerder deze maand ook al een productiestop van drie dagen door vanwege het tekort aan chips. Ook andere autofabrikanten, zoals FordBosch, DaimlerStellantisToyotaGeneral Motors, Renault, Honda, Nissan en Volkswagen waren al genoodzaakt maatregelen te nemen.  

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

VDL Nedcar voert opnieuw productiestop in vanwege chiptekort | Automotive Online

VDL Nedcar voert opnieuw productiestop in vanwege chiptekort

chiptekort • Zo’n drieduizend medewerkers zullen het werk deze week twee dagen neerleggen.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
VDL Nedcar moet opnieuw een productiestop afkondigen vanwege het chiptekort. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant VDL Nedcar heeft besloten om donderdag en vrijdag de productie stil te leggen vanwege de aanhoudende schaarste aan elektronische componenten. Dat bevestigt woordvoerder Miel Timmers van VDL Groep aan Automotive.

“We bekijken de situatie per week en zijn constant in gesprek met onze opdrachtgever BMW”, zegt Timmers. “Het is heel onzeker hoe lang dit probleem zal aanhouden.” VDL Nedcar doet geen uitspraken over de omvang van de verloren productie en meldt dat in overleg met het personeel wordt bekeken hoe achterstand kan worden ingehaald. De productieorder van de Duitse autofabrikant in Born wordt in 2023 beëindigd.

VDL Nedcar voerde eerder deze maand ook al een productiestop van drie dagen door vanwege het tekort aan chips. Ook andere autofabrikanten, zoals FordBosch, DaimlerStellantisToyotaGeneral Motors, Renault, Honda, Nissan en Volkswagen waren al genoodzaakt maatregelen te nemen.  

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.