OOMT: Dreigend tekort leerwerkplekken bestrijden met gratis trainingen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
OOMT wil gratis trainingen voor BBL-leerlingen. (Foto: OOMT)

Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (OOMT) gaat gratis trainingsdagen aanbieden aan eerstejaars BBL-leerlingen om bedrijven te stimuleren toch nieuwe leerlingen aan te nemen. Zo meldt OOMT vandaag. Volgens de organisatie is het nijpende tekort aan leerwerkplekken alleen maar groter geworden en dreigt daarmee een enorme verlies aan toekomstige medewerkers. Veel bedrijven zijn door de pandemie terughoudend geworden in het aannemen van nieuwe leerlingen.

Niet meer terug

“Er moet snel meer aanbod voor leerwerkplekken komen van leerbedrijven. Als leerlingen geen leerwerkplek kunnen vinden, stappen ze eerder naar een andere beroepssector. Deze leerlingen krijgen we niet meer terug”, aldus Yorick van der Steen, programmamanager Nieuw Talent bij OOMT. Met een zogeheten Kickstart-actie wil OOMT niet alleen erkende leerbedrijven, maar ook nieuwe bedrijven motiveren om meer leerwerkplekken te creëren en biedt de organisatie gratis trainingen aan voor alle takken van de branche.

Zowel autobedrijven als truck- en tweewielerbedrijven kunnen gebruik maken van dit aanbod. De trainingen zijn bedoeld voor eerstejaars leerlingen in het BBL onderwijs. Het gaat bijvoorbeeld om basisvaardigheden auto-, fiets- of trucktechniek. De actie is geldig gedurende de looptijd van de crisis-cao, die afloopt op 31 maart 2022.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

OOMT: Dreigend tekort leerwerkplekken bestrijden met gratis trainingen | Automotive Online

OOMT: Dreigend tekort leerwerkplekken bestrijden met gratis trainingen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
OOMT wil gratis trainingen voor BBL-leerlingen. (Foto: OOMT)

Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (OOMT) gaat gratis trainingsdagen aanbieden aan eerstejaars BBL-leerlingen om bedrijven te stimuleren toch nieuwe leerlingen aan te nemen. Zo meldt OOMT vandaag. Volgens de organisatie is het nijpende tekort aan leerwerkplekken alleen maar groter geworden en dreigt daarmee een enorme verlies aan toekomstige medewerkers. Veel bedrijven zijn door de pandemie terughoudend geworden in het aannemen van nieuwe leerlingen.

Niet meer terug

“Er moet snel meer aanbod voor leerwerkplekken komen van leerbedrijven. Als leerlingen geen leerwerkplek kunnen vinden, stappen ze eerder naar een andere beroepssector. Deze leerlingen krijgen we niet meer terug”, aldus Yorick van der Steen, programmamanager Nieuw Talent bij OOMT. Met een zogeheten Kickstart-actie wil OOMT niet alleen erkende leerbedrijven, maar ook nieuwe bedrijven motiveren om meer leerwerkplekken te creëren en biedt de organisatie gratis trainingen aan voor alle takken van de branche.

Zowel autobedrijven als truck- en tweewielerbedrijven kunnen gebruik maken van dit aanbod. De trainingen zijn bedoeld voor eerstejaars leerlingen in het BBL onderwijs. Het gaat bijvoorbeeld om basisvaardigheden auto-, fiets- of trucktechniek. De actie is geldig gedurende de looptijd van de crisis-cao, die afloopt op 31 maart 2022.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.