CBS: Krapte op arbeidsmarkt bereikt record

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het personeelstekort is het afgelopen kwartaal fors opgelopen, aldus het CBS. (Foto: Shutterstock)

De spanning op de arbeidsmarkt is het eerste kwartaal van 2022 verder toegenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag. In Q4 van 2021 stonden er nog 106 vacatures tegenover elke 100 werklozen, dit kwartaal is dat opgelopen tot 133 per 100 werklozen.

Uit de laatste cijfers van het CBS blijkt dat alle bedrijfstakken te kampen hebben met tekorten en er meer vacatures openstonden dan in het kwartaal ervoor. Eind maart ging het om 451 duizend openstaande vacatures open, 59 duizend meer dan aan het einde van Q4 2021.

Hiermee is de toename sterker dan in de twee kwartalen ervoor en wordt het record van vorig kwartaal (392) overtroffen. Het CBS meldde eerder dit jaar al dat ondernemers in de autobranche minder optimistisch waren en met een oplopend personeelstekort te maken hebben.

Problemen top 10

Ook de autobranche kampt in alle sectoren met grote personeelstekorten, zo bevestigt Bovag-woordvoerder Paul de Waal. In de ‘problemen top 10’ van de laatste Ondernemersmonitor van Bovag noemde 32 procent van de ondernemers het tekort aan personeel een probleem. Daarmee staat het personeelstekort op nummer 3 van deze top 10. Exacte cijfers of schattingen over de tekorten in de autobranche zijn, volgens Bovag en OOMT op dit moment niet te geven.

spanning-op-de-arbeidsma.jpeg

 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

CBS: Krapte op arbeidsmarkt bereikt record | Automotive Online

CBS: Krapte op arbeidsmarkt bereikt record

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het personeelstekort is het afgelopen kwartaal fors opgelopen, aldus het CBS. (Foto: Shutterstock)

De spanning op de arbeidsmarkt is het eerste kwartaal van 2022 verder toegenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag. In Q4 van 2021 stonden er nog 106 vacatures tegenover elke 100 werklozen, dit kwartaal is dat opgelopen tot 133 per 100 werklozen.

Uit de laatste cijfers van het CBS blijkt dat alle bedrijfstakken te kampen hebben met tekorten en er meer vacatures openstonden dan in het kwartaal ervoor. Eind maart ging het om 451 duizend openstaande vacatures open, 59 duizend meer dan aan het einde van Q4 2021.

Hiermee is de toename sterker dan in de twee kwartalen ervoor en wordt het record van vorig kwartaal (392) overtroffen. Het CBS meldde eerder dit jaar al dat ondernemers in de autobranche minder optimistisch waren en met een oplopend personeelstekort te maken hebben.

Problemen top 10

Ook de autobranche kampt in alle sectoren met grote personeelstekorten, zo bevestigt Bovag-woordvoerder Paul de Waal. In de ‘problemen top 10’ van de laatste Ondernemersmonitor van Bovag noemde 32 procent van de ondernemers het tekort aan personeel een probleem. Daarmee staat het personeelstekort op nummer 3 van deze top 10. Exacte cijfers of schattingen over de tekorten in de autobranche zijn, volgens Bovag en OOMT op dit moment niet te geven.

spanning-op-de-arbeidsma.jpeg

 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.