Lightyear sorteert voor op beursgang

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De presentatie van de One. (Foto: Lightyear)

Zonnecelautofabrikant Lightyear overweegt een beursgang. Dat meldt het bedrijf. Het bedrijf is momenteel bezig met een nieuwe investeringsronde, waarbij 40 miljoen euro wordt opgehaald. Met dit kapitaal wordt de productie van de eerste reeks Lightyears gefinancierd. 

Het netwerk van investeerders en kopers achter Lightyear bestaat uit verschillende Nederlandse ondernemers en families waaronder Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager) en Henri de Jong (Mijndomein).

Lightyear wil voor het einde van het jaar de eerste auto’s hebben afgeleverd bij klanten. In 2022 komt de productie echt goed op gang, zegt de 30-jarige ceo tegen het FD.

Voor massaproductie van de Lightyear One, die mei 2019 werd gepresenteerd, zijn echter nog miljardeninvesteringen nodig, stelt Hoefsloot. De mogelijkheden voor een beursgang worden nu onderzocht. “Gesteund door de gunstige marktcondities en het succes van deze ronde verkent Lightyear de mogelijkheden van een beursnotering, om de ontwikkeling van het volgende model voor de massamarkt te versnellen”, schrijft Lightyear.

De onderneming moet nog bekendmaken welke productiepartner de auto’s gaat maken. Eerst waren er plannen om de productie zelf te gaan doen, maar hier werd eind 2019 van afgezien vanwege de risico’s en de hoge kosten. Er zijn nog drie bedrijven in de race, waaronder VDL Nedcar, schrijft het FD.

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Lightyear sorteert voor op beursgang | Automotive Online

Lightyear sorteert voor op beursgang

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De presentatie van de One. (Foto: Lightyear)

Zonnecelautofabrikant Lightyear overweegt een beursgang. Dat meldt het bedrijf. Het bedrijf is momenteel bezig met een nieuwe investeringsronde, waarbij 40 miljoen euro wordt opgehaald. Met dit kapitaal wordt de productie van de eerste reeks Lightyears gefinancierd. 

Het netwerk van investeerders en kopers achter Lightyear bestaat uit verschillende Nederlandse ondernemers en families waaronder Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager) en Henri de Jong (Mijndomein).

Lightyear wil voor het einde van het jaar de eerste auto’s hebben afgeleverd bij klanten. In 2022 komt de productie echt goed op gang, zegt de 30-jarige ceo tegen het FD.

Voor massaproductie van de Lightyear One, die mei 2019 werd gepresenteerd, zijn echter nog miljardeninvesteringen nodig, stelt Hoefsloot. De mogelijkheden voor een beursgang worden nu onderzocht. “Gesteund door de gunstige marktcondities en het succes van deze ronde verkent Lightyear de mogelijkheden van een beursnotering, om de ontwikkeling van het volgende model voor de massamarkt te versnellen”, schrijft Lightyear.

De onderneming moet nog bekendmaken welke productiepartner de auto’s gaat maken. Eerst waren er plannen om de productie zelf te gaan doen, maar hier werd eind 2019 van afgezien vanwege de risico’s en de hoge kosten. Er zijn nog drie bedrijven in de race, waaronder VDL Nedcar, schrijft het FD.

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.