Bovag waarschuwt: boa’s zijn aan het mystery shoppen

Coronavirus • Verschillende dealerbedrijven in het land zijn telefonisch benaderd voor een showroombezoek. Bedrijven die daar op ingingen, kregen een boete van 4 duizend euro.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:

Brancheorganisatie Bovag waarschuwt dealerbedrijven dat er op diverse plekken in Nederland boa’s worden ingezet als mystery shopper om te zien of bedrijven zich wel aan de regels houden. Zo meldt Bovag, die nog eens benadrukt dat leden zich aan de maatregelen moeten houden: geen verkoopactiviteiten in het bedrijf, alleen de werkplaats mag open en een coronaproof wachtruimte of balie mag alleen worden gebruikt ten behoeve van de werkplaats.

De boa’s zouden een telefonische afspraak willen maken voor een bezoek aan de showroom. Als een bedrijf daar mee instemde, zou er vervolgens een boete zijn opgelegd van 4 duizend euro vanwege een overtreding van de coronamaatregelen.

Bovag meldt van verschillende bedrijven in het land signalen te hebben gekregen over deze ‘mystery shoppers’. De brancheorganisatie zegt bezig te zijn om uit te zoeken of het is toegestaan dat de lok-boa’s zich voordoen als mystery shoppers. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Bovag waarschuwt: boa’s zijn aan het mystery shoppen | Automotive Online

Bovag waarschuwt: boa’s zijn aan het mystery shoppen

Coronavirus • Verschillende dealerbedrijven in het land zijn telefonisch benaderd voor een showroombezoek. Bedrijven die daar op ingingen, kregen een boete van 4 duizend euro.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:

Brancheorganisatie Bovag waarschuwt dealerbedrijven dat er op diverse plekken in Nederland boa’s worden ingezet als mystery shopper om te zien of bedrijven zich wel aan de regels houden. Zo meldt Bovag, die nog eens benadrukt dat leden zich aan de maatregelen moeten houden: geen verkoopactiviteiten in het bedrijf, alleen de werkplaats mag open en een coronaproof wachtruimte of balie mag alleen worden gebruikt ten behoeve van de werkplaats.

De boa’s zouden een telefonische afspraak willen maken voor een bezoek aan de showroom. Als een bedrijf daar mee instemde, zou er vervolgens een boete zijn opgelegd van 4 duizend euro vanwege een overtreding van de coronamaatregelen.

Bovag meldt van verschillende bedrijven in het land signalen te hebben gekregen over deze ‘mystery shoppers’. De brancheorganisatie zegt bezig te zijn om uit te zoeken of het is toegestaan dat de lok-boa’s zich voordoen als mystery shoppers. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.