Corona-liveblog #21: Zeeuw&Zeeuw draait verlenging betaaltermijn terug | Van der Hoeven (Fource) in livestream

Coronavirus • Automotive houdt dagelijks een liveblog bij met de belangrijkste ontwikkelingen rond de coronacrisis. Grote fabrikanten als Kia en Ford proberen in te spelen op de problemen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Beeld: Shutterstock)

12:20 | Renault stopt verkoop traditionele personenauto’s in China

Renault focust zich in China op de verkoop van elektrische auto’s en lichte bedrijfswagen en stopt met de verkoop van conventioneel aangedreven personenauto’s in China. Dit maakt de Franse autofabrikant vandaag bekend in een persbericht. Renault heeft besloten zich terug te trekken uit de joint venture met de Chinese Dongfeng Renault Automotive Company Ltd (DRAC) dat gaat stoppen met alle Renault-related activiteiten, zo meldt het bedrijf.

11:34 | Johan van der Hoeven (Fource) in Livestream

Wat is de impact van het coronavirus op de werkplaats? We bespreken dit vanmiddag met Johan van der Hoeven, directeur van Fource.

10:40 | Zeeuw&Zeeuw draait verlenging betaaltermijn terug

Dealerholding Zeeuw&Zeeuw draait de verlenging van de betaaltermijn naar 90 dagen terug. Het bedrijf stuurde vorige week naar zijn leveranciers een brief waarin het meldde de betaaltermijn te verlengen van 30 naar 90 dagen. Daarmee was het na Carglass het tweede grote bedrijf dat zijn betaaltermijn flink oprekte. CEO Jan Hofstede zegt nu dat het bedrijf dat besluit nog eens goed bekeken heeft. “Als organisatie heeft Zeeuw&Zeeuw zowel  op gezondheidsvlak voor klanten en medewerkers als op economisch vlak snel geschakeld. Maar we zijn te voortvarend geweest met het versturen van een brief omtrent het verlengen van de betaaltermijn. Wij hebben besloten om deze brief te rectificeren en de normale betaaltermijnen ook in deze tijd van crisis te blijven respecteren.” Bekijk hier een interview met Jan Hofstede

09:18 | Wesp: Minder facturen, meer omzet

Uit de wekelijkse werkplaatsmonitor van Wesp blijkt dat er in de werkplaats minder facturen (-4,1%) zijn geschreven, maar dat het gemiddelde factuurbedrag (264,59 euro) nog relatief hoog (+6,7%) ligt. Lees hier het artikel.

08:35 | Ford schrapt dividend

Fabrikant Ford meldt dat het geen dividend uitkeert aan zijn aandeelhouders. Ford zou dit jaar aanvankelijk ieder kwartaal 600 miljoen dollar aan dividend uitkeren. Verder heeft het bedrijf voor 15 miljard aan extra krediet geregeld, waardoor er in totaal 40 miljard aan liquide middelen beschikbaar is. Dat is voldoende tot het eind van het derde kwartaal, ook als de productie dan nog niet is opgestart. In het eerste kwartaal daalde de wereldwijde verkoop van Ford met 21 procent. Het bedrijf komt later deze maand met de kwartaalcijfers. Ford heeft al zijn financiële prognoses voor 2020 ingetrokken.

08:25 | ‘Kia sluit fabrieken in Zuid-Korea’

Kia Motors wil drie van zijn fabrieken in Zuid-Korea tijdelijk sluiten omdat door de coronacrisis de export van auto’s naar de Verenigde Staten en Europa hard is gedaald. Eerder al sloten Kia en zustermerk Hyundai fabrieken buiten Zuid-Korea. Kia zou de vakbonden hebben geïnformeerd over het voornemen om de locaties tijdelijk dicht te doen. Hyundai sloot vorige zijn fabriek voor de productie van het model Tucson in de zuidoostelijke stad Ulsan. Bekijk al het coronanieuws van de afgelopen weken in ons dossier.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Corona-liveblog #21: Zeeuw&Zeeuw draait verlenging betaaltermijn terug | Van der Hoeven (Fource) in livestream | Automotive Online

Corona-liveblog #21: Zeeuw&Zeeuw draait verlenging betaaltermijn terug | Van der Hoeven (Fource) in livestream

Coronavirus • Automotive houdt dagelijks een liveblog bij met de belangrijkste ontwikkelingen rond de coronacrisis. Grote fabrikanten als Kia en Ford proberen in te spelen op de problemen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Beeld: Shutterstock)

12:20 | Renault stopt verkoop traditionele personenauto’s in China

Renault focust zich in China op de verkoop van elektrische auto’s en lichte bedrijfswagen en stopt met de verkoop van conventioneel aangedreven personenauto’s in China. Dit maakt de Franse autofabrikant vandaag bekend in een persbericht. Renault heeft besloten zich terug te trekken uit de joint venture met de Chinese Dongfeng Renault Automotive Company Ltd (DRAC) dat gaat stoppen met alle Renault-related activiteiten, zo meldt het bedrijf.

11:34 | Johan van der Hoeven (Fource) in Livestream

Wat is de impact van het coronavirus op de werkplaats? We bespreken dit vanmiddag met Johan van der Hoeven, directeur van Fource.

10:40 | Zeeuw&Zeeuw draait verlenging betaaltermijn terug

Dealerholding Zeeuw&Zeeuw draait de verlenging van de betaaltermijn naar 90 dagen terug. Het bedrijf stuurde vorige week naar zijn leveranciers een brief waarin het meldde de betaaltermijn te verlengen van 30 naar 90 dagen. Daarmee was het na Carglass het tweede grote bedrijf dat zijn betaaltermijn flink oprekte. CEO Jan Hofstede zegt nu dat het bedrijf dat besluit nog eens goed bekeken heeft. “Als organisatie heeft Zeeuw&Zeeuw zowel  op gezondheidsvlak voor klanten en medewerkers als op economisch vlak snel geschakeld. Maar we zijn te voortvarend geweest met het versturen van een brief omtrent het verlengen van de betaaltermijn. Wij hebben besloten om deze brief te rectificeren en de normale betaaltermijnen ook in deze tijd van crisis te blijven respecteren.” Bekijk hier een interview met Jan Hofstede

09:18 | Wesp: Minder facturen, meer omzet

Uit de wekelijkse werkplaatsmonitor van Wesp blijkt dat er in de werkplaats minder facturen (-4,1%) zijn geschreven, maar dat het gemiddelde factuurbedrag (264,59 euro) nog relatief hoog (+6,7%) ligt. Lees hier het artikel.

08:35 | Ford schrapt dividend

Fabrikant Ford meldt dat het geen dividend uitkeert aan zijn aandeelhouders. Ford zou dit jaar aanvankelijk ieder kwartaal 600 miljoen dollar aan dividend uitkeren. Verder heeft het bedrijf voor 15 miljard aan extra krediet geregeld, waardoor er in totaal 40 miljard aan liquide middelen beschikbaar is. Dat is voldoende tot het eind van het derde kwartaal, ook als de productie dan nog niet is opgestart. In het eerste kwartaal daalde de wereldwijde verkoop van Ford met 21 procent. Het bedrijf komt later deze maand met de kwartaalcijfers. Ford heeft al zijn financiële prognoses voor 2020 ingetrokken.

08:25 | ‘Kia sluit fabrieken in Zuid-Korea’

Kia Motors wil drie van zijn fabrieken in Zuid-Korea tijdelijk sluiten omdat door de coronacrisis de export van auto’s naar de Verenigde Staten en Europa hard is gedaald. Eerder al sloten Kia en zustermerk Hyundai fabrieken buiten Zuid-Korea. Kia zou de vakbonden hebben geïnformeerd over het voornemen om de locaties tijdelijk dicht te doen. Hyundai sloot vorige zijn fabriek voor de productie van het model Tucson in de zuidoostelijke stad Ulsan. Bekijk al het coronanieuws van de afgelopen weken in ons dossier.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.